Yoga

Mindful yoga nuYoga wordt in het IMC in de vorm van Mindful Yoga verzorgd door Marlies Verdonk. Deze yoga is een milde vorm vanuit de Hatha yoga in combinatie met oefeningen uit de mindfulness. De bewegingen worden zonder veel ingewikkelde fysieke inspanning uitgevoerd en er wordt aandacht besteed aan het bewust worden van het lichaam. De ademhaling is hierbij een belangrijk onderdeel. Een goed adempatroon voorziet het lichaam van de juiste hoeveelheid zuurstof en het helpt bewust te worden van spanningen in het lichaam. Door deze spanningen los te laten, kunnen adem en energie vrij stromen en komt er verbinding met het lichaam.

De yogalessen worden vanuit zachtheid en ruimte benaderd. Een krachtige benadering kan verward worden met hardheid, waardoor men al snel vanuit wilskracht bezig is in plaats vanuit een natuurlijke ontspanning.

Mindful yoga geeft innerlijke rust, werkt stress verlagend en het helpt bij slaapproblemen. Lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht nemen toe. Klachten kunnen verminderen en ze kunnen zelfs verdwijnen. Ook kan het helpen beter te leren omgaan met eventuele (chronische) pijn. Tijdens deze lessen leert men het verschil tussen pijn accepteren en pijn verdragen.

Om deel te nemen aan een yogales is het niet belangrijk dat men lenig is. Belangrijker is om te kijken waar de eigen mogelijkheden liggen. Heb je interesse om deel te nemen aan de Mindfull Yoga lessen en/of heb je vragen hierover? Neem dan contact op met onze balie.