Evelyn Keyser D.M. – Mesologie

Ik ben Evelyn Keyser en werk sinds 2002 als mesoloog in het IMC. Daarvoor werkte ik jarenlang met veel plezier in de automatisering. Logisch denken en nieuwe ontwikkelingen volgen, maakten dat vak leuk. In de mesologie vind ik diezelfde uitdagingen, maar dan met meer bezieling: mensen zijn geen computers. Ik wil graag samen met de patiënt verder kijken dan onze neus lang is. Daarbij maak ik gebruik van reguliere en complementaire kennis en durf ik de gebaande paden te verlaten. Van mijn patiënten verwacht ik een actieve opstelling om – samen met mij – het genezingsproces in gang te zetten.

Email: e.keyser@imc-amsterdam.nl

Paula Vasconcelos D.O. – Osteopathie

Paula is in Brazilië geboren en woont sinds 1988 in Nederland. Na 17 jaar professioneel met moderne dans te hebben gewerkt, besloot ze in 2001 osteopathie te gaan studeren. Ze heeft in 2008 de opleiding met succes afgerond en in tussen is moeder van 3 kinderen geworden. Het osteopathische concept (filosofie/wetenschap/kunst) brengt haar verder inzicht in het lichaam, beweging en de medemens.

De ontdekkingstocht naar de bron van gezondheid bij ieder mens, als uniek individu, vormt voor haar een grote inspiratie.

Email: pvasconcelos@imc-amsterdam.nl

Michelle Jongschaap D.M. – Mesologie

Opleidingen lichamelijke opvoeding, Mesologie. Start IMC 1992 Docent fysiologie, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde Specialisatie: hormoonhuishouding.

Email: m.jongschaap@imc-amsterdam.nl

Robert Muts D.M. / D.O. – Mesologie / Osteopathie

Robert is de oprichter en directeur van het IMC, met als centrale doelstelling de beste kwaliteiten van reguliere geneeskunde (wetenschap) combineren met de samenwerkende complementaire geneeswijzen. Werken aan de integratie van verschillende diagnostische methoden binnen een collectief van therapeuten. Streeft naar een kwaliteitskeurmerk, waarbij kwaliteit en effect beoordeeld wordt. Het IMC heeft een spilfunctie binnen de complementaire geneeskunde.

Met ruim 25 jaar ervaring heb ik inmiddels een ruime vaardigheid in het overzien van de oorzakelijke verbanden bij ‘onbegrepen klachten’. De combinatie van een brede kennis en inzichten combineer ik tevens in screeningsonderzoek: een breed onderzoek waarbij het totale plaatje van de klachten in kaart wordt gebracht.

Mijn doelstellingen:

1. Hoger onderwijs in complementaire geneeswijzen bevorderen.
2. Complementaire behandelwijzen toegankelijk maken.
3. Samenwerking in de geneeskunde bevorderen.
4. De dieperliggende geneeskracht van het leven verder ontdekken, de gemeenschappelijke noemer vinden en deze herkenbaar openbaar maken.

Email: r.muts@imc-amsterdam.nl

Andreas Fratzl D.O. – Osteopathie

In 1994 ben ik door een blessure voor het eerst in aanraking gekomen met osteopathie. Mijn ervaringen met betrekking tot de mogelijkheden voor verbeterde genezing en het holistische concept, hebben mijn enthousiasme voor deze manuele behandelwijze alleen maar doen toenemen.

Sinds 2005 ben ik werkzaam als osteopaat en de titel D.O. (Diploma Osteopathie) heb ik in 2007 ontvangen.

Mijn werk als osteopaat omvat een breed spectrum. Hieronder valt het werken met zowel acute als ook chronische klachten bij volwassenen en kinderen. Verder sluit het werken met sporters / dansers nauw aan bij mijn verleden als professionele moderne danser.

email: acfratzl@imc-amsterdam.nl

Marleen Schmidt D.M – Mesologie.

Mesologie

Email: m.schmidt@imc-amsterdam.nl

Paul Janssens D.O. – Osteopathie

Mijn naam is Paul Janssens en ik ben sinds 2013 werkzaam als osteopaat in het IMC. Door osteopathie kan ik dagelijks met veel passie aan de slag, want er gaat niets boven het verhelpen van lichamelijke klachten waardoor patiënten weer een pijnvrij en actief leven kunnen leiden. Kijk voor meer informatie over mij en/of over osteopathie op www.osteopathie-janssens.nl.

Email: info@osteopathie-janssens.nl

Karen te Pas – Psychotherapie

Karen heeft ruime ervaring als manager en coach in het bedrijfsleven. En naast haar werkzaamheden als coach en trainster bij KernWerk, geeft zij persoonsgerichte groepstrainingen bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Zij is afgestudeerd in management & bedrijfskunde (UVA), deed de opleiding integratieve psychotherapie bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en volgde daarnaast diverse opleidingen zoals systemisch werk (family constellations) en Klassieke Hypnotherapie. “Iedere keer ben ik geraakt als mensen delen in zichzelf helen. Dankbaar begeleid ik ze op hun weg en naar hun binnenwereld, de kern. Het effect dat dit heeft op hen als persoon en in hun gedrag, vind ik ontroerend en inspirerend.”

Email: k.tepas@imc-amsterdam.nl

Ciska Mastenbroek psychologieCiska Mastenbroek – Psychotherapie

Ik ben psycholoog NIP en hypnotherapeut. U kunt bij mij terecht voor kortdurende psychotherapie. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Email: c.mastenbroek@imc-amsterdam.nl

Paul Phillips D.O. – Osteopathie

Als afgestudeerde van de European School of Osteopathy in Groot-Brittannië ben ik opgeleid in het toepassen van een breed scala aan onderzoeks- en behandeltechnieken. Deze achtergrond ondersteund mijn patiëntgerichte aanpak, waarbij ik voor ieder individu de meest passende strategie wil toepassen. Iedere klacht heeft een lichamelijk ‘verhaal’ en door ‘het verhaal’ van iedere klacht zo ver mogelijk terug te leiden naar diens origine, werk ik niet alleen symptomatisch, maar kan op deze wijze herhaling helpen te voorkomen. Aan de basis van mijn werk staat een immens respect en  diepe fascinatie voor het zelf genezend vermogen van ons lichaam. In mijn behandeling werk ik aan het herstellen (van het vrij-functioneren) van dit lichaamseigen vermogen en zoek ik voor iedere patiënt de meest natuurlijke weg terug naar zelf ondersteunende gezondheid en klachtenvrije deelname aan het
dagelijks leven.

Email: p.phillips@imc-amsterdam.nl

Ika Ter Haar D.M. – Mesologie

Mijn naam is Ika ter Haar ik werk sinds 2007 in het IMC. Vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd geweest door hoe mensen ziek worden en hoe ze hier weer beter uitkomen. Wat maakt iemand ziek? Is dat de ziektekiem zelf of juist lichaam en geest waarin de ziektekiem kan groeien? En wat zijn factoren waardoor iemand weer in balans kan komen? Is dat de ziektekiem aanpakken of iemand aanspreken op het zelfherstellende vermogen waarmee hij zichzelf zowel fysiek, emotioneel als mentaal weer in balans kan brengen? Al snel werd mij duidelijk dat ieder mens uniek is en op een geheel eigen wijze uiting geeft aan onbalans in lijf en leven. Deze uniciteit is de leidraad van mijn behandeling.

Email: i.terhaar@imc-amsterdam.nl

Rene Höcker D.M. – Mesologie

Na een carrière in de film-en televisie wereld, koos ik om terug te gaan naar een oude jeugdliefde: het functioneren van het menselijk lichaam. De fascinatie over hoe dit schitterende bouwwerk van chemische en natuurkundige processen, maar ook van emoties en denken, als geheel functioneert kwam volledig terug. In de mesologie komen al deze aspecten en hun onderlinge wisselwerking prachtig aan bod.

Mijn specialisatie is Prikkelbare Darm Syndroom. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben last hiervan. Zij horen maar al te vaak dat ze er mee moeten leren leven. Dat hoeft helemaal niet. Via de onderzoeken die ik als mesoloog doe kan ik heel goed uitzoeken waar het mis gaat in de vertering waardoor vervelende zaken als een opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, krampen en winderigheid ontstaan. Die verdwijnen als het herstel zich inzet en daarmee vaak ook de voedselintoleranties en de vermoeidheid die met PDS gepaard gaan.

Email: r.hocker@imc-amsterdam.nl

Karin Wesselius D.M. – Mesologie

Email: k.wesselius@imc-amsterdam.nl

Nora Ziemens D.O. – Osteopathie

Nora Ziemens volgde de 6-jarige opleiding tot osteopaat in Amsterdam. In 2009 studeerde zij af en is sindsdien werkzaam in het IMC. ‚In de osteopathie ga ik op zoek naar de oorzaak van een klacht. Ik zoek de bewegingsbeperkingen op die het lichaam weerhouden in zijn gezond functioneren en kijk wat nodig is om deze te verhelpen. Hierbij kijk ik naar de mens als geheel. Mijn focus richt zich op het lichaam terwijl ik mijn blik open houd naar andere lagen (psychisch, energetisch) en deze zo nodig betrek. Deze zoektocht fascineert mij. Te merken dat het lichaam in staat is veel klachten zelf op te lossen als het maar kan bewegen roept een groot respect in mij op.‘ Bijzondere interesse-gebieden zijn Neurologie en het samenspel tussen lichaam en geest.

Email: n.ziemens@imc-amsterdam.nl

Roelof Wielinga D.O. – Osteopathie

Roelof Wielinga werkte als fysiotherapeut op diverse plekken in Nederland, maar ook in Sint-Maarten, Oostenrijk en Zwitserland, waar hij een praktijk opzette. Het was leerzaam, maar cruciale vragen over het ontstaan van ziekte en aandoeningen bleven onbeantwoord. De opleiding Osteopathie aan het Sutherland College gaf belangrijke inzichten die hem in staat stellen dichter bij de bron van de klacht te komen. Zijn doel is te behandelen met onbevooroordeelde blik en respect voor de integriteit van het individu.

Email: r.wielinga@imc-amsterdam.nl

Evert-Jan Ilbrink D.O. – Osteopathie

Mijn naam is Evert-Jan Ilbrink. Ik ben gevormd door 40 jaar sport en passie voor alles wat groeit en bloeit. Ik ben enorm onder de indruk van het functioneren van het lichaam en sta iedere keer weer versteld van wat het lichaam kan. Ik weet uit ervaring wat voor belemmeringen ernstige rugklachten, schouderklachten, darmklachten, migraine of sportblessures met zich mee brengen. Dankzij osteopathie zijn bij mij al die klachten nagenoeg verdwenen. Voor mij een reden om mij op dit prachtige en effectieve concept toe te leggen.

Ik nodig u van harte uit voor een osteopatische behandeling.

Email: osteopaatilbrink@gmail.com

Website: www.osteopathie-ilbrink.nl

Dafna mesoloog amsterdam IMCDafna Suskind – Mesologie D.M./ Orthomoleculair therapeut

Ik ben Dafna Suskind (1973). Door mijn persoonlijke ervaring op het gebied van gezondheid en ziekte ben ik gefascineerd geraakt door het belang van evenwicht van het unieke individu, de benadering van een ziektebeeld dat bij elk individu weer anders is en de invloed van voeding op de persoonlijke balans. Wat goede voeding is voor de een, is dat niet perse voor de ander. Als mesoloog integreer ik verschillende visies van complementaire geneeswijzen en ga ik op zoek naar de diepere oorzaak van klachten. Ik ben naast mesoloog sinds 2017 ook werkzaam als orthomoleculair therapeut (aangesloten bij de orthomoleculaire beroepsvereniging MBOG).

In mijn praktijk richt ik mij voornamelijk op klachten die een (in)directe relatie met voeding hebben zoals prikkelbare darm syndroom, vermoeidheid- en diverse huidklachten bij kinderen en volwassenen. Via de diagnosemethoden kunnen fysiologische dysfuncties en voedselintoleranties in het lichaam opgespoord worden en wordt er vervolgens een op maat gemaakt voeding-, leefstijl- en supplement advies gegeven.

Mijn doel is om de individuele balans te ondersteunen, het zelfgenezend vermogen in gang te zetten en zo bij te dragen aan de kwaliteit van het leven van de client.

Email: d.suskind@imc-amsterdam.nl

Website: www.mesoloog.amsterdam

Birgit Gunzl D.O. – Osteopathie

Mijn naam is Birgit Gunzl, geboren en getogen in Wenen. Mijn eerste passie, de hedendaagse dans, heeft mij in 1996 naar Nederland gebracht. Vervolgens heb ik mijn waardering voor, en het communiceren via het menselijke lichaam in de osteopathie dieper kunnen doorgronden en uitwerken. De interactie tussen geest en lichaam of juist het feit dat het één bij gratie van het ander bestaat vind ik een fascinerend gegeven. Wat kan jouw lijf mij vertellen en hoe kunnen wij samen het functioneren beïnvloeden en bevorderen?

Iedereen gaat op zijn eigen manier uitdagingen aan en heeft daarvoor ook zijn eigen unieke oplossingen. We beginnen met een inventarisatie van alle bewegingsbeperkingen en dan gaan we op zoek naar datgene dat jouw lichaam nu nodig heeft om van zijn klachtenpatroon af te komen. Het doel hierbij is het vinden van een nieuw evenwicht en het herstellen van een zekere belastbaarheid van het lichaam.

Email: b.gunzl@imc-amsterdam.nl

Marlies Verdonk, Mindful Yoga, HypnotherapieMarlies Verdonk – Hypnotherapie, Mindfulness & Yoga

Als professional en ervaringsdeskundige kan ik je ondersteuning bieden in jouw proces van herstel en persoonlijke groei. Belangrijk hierin is dat dit op jouw manier en in jouw tempo gebeurt. Wat past bij jou, wat is voor jou belangrijk en op welke manier kun jij bij je innerlijke bron komen. Welke factoren hinderen je hierbij en op welke manier kun je deze transformeren. Door jouw proces op een natuurlijke manier te volgen kom je in je eigen kracht te staan, behoud je jouw eigen regie en kan je innerlijke bron ongehinderd gaan stromen.

Lichaam en geest staan, voor mij, met elkaar in verbinding. Dit heb ik ervaren tijdens mijn eigen proces van heel worden. Jarenlang heb ik last gehad van medisch onbegrepen klachten, angsten en slaapstoornissen totdat ik de diagnose kreeg van fibromyalgie en ME (chronische vermoeidheid). Hier heb ik destijds op zowel fysiek als mentaal vlak aan gewerkt. Pas vanaf het moment dat er balans kwam tussen mijn lichaam, geest en ziel, ontstond verbinding en kwam innerlijke rust. Vanuit de ervaring die mij het meest heeft gebracht heb ik mezelf ontwikkeld tot erkend hypnotherapeut, psychosociaal therapeut, Prikkelbare Darm Syndroom therapeut, mindfulnesstrainer en yogadocent. Mocht je graag meer informatie willen, voel je dan welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.

E: balansinzijn@gmail.com
T: 06-41851813
W: www.balansinzijn.nl

Ilja Overman – Mesologie

Mijn naam is Ilja Overman, ik werk sinds 2015 als mesoloog in het IMC. Ik heb bijna 20 jaar met veel plezier gewerkt als fysiotherapeute en orthopedisch manueeltherapeute. Gaandeweg merkte ik echter dat ik mij graag meer wilde verdiepen in het functioneren van de mens als geheel. Dit heb ik gevonden in de mesologie.

Sinds de studie mesologie heb ik steeds meer bewondering voor het functioneren van het menselijk lichaam. Hoe het altijd in balans probeert te blijven op een ingenieuze manier. Mijn ervaring vanuit de fysio-/manuele therapie is dat er geen vast recept is voor wat werkt bij een bepaalde klacht. Omdat iedereen anders is en de klacht door een unieke combinatie van factoren is ontstaan.  Het bijzondere aan de mesologie is dat het verschillende geneeswijzen integreert. Dit maakt het mogelijk jouw klacht vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en creëert zo verschillende mogelijkheden om het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam te activeren.

Als mesoloog ga ik graag op zoek naar de oorzaak van de klacht bij jou en geef je inzicht en advies in hoe je zelf jouw gezondheid zo goed mogelijk kunt ondersteunen.

Email: i.overman@imc-amsterdam.nl

www.mesologiebergen.nl

Ton van Loosbroek D.O. – Osteopathie

Email: t.vanloosbroek@imc-amsterdam.nl

Marieke mesoloog amsterdamMarieke Keizerwaard D.M. – Mesologie

Sinds 2008 werk ik met veel plezier als mesoloog in het IMC. Hiervoor heb ik een aantal jaren als verpleegkundige gewerkt binnen verschillende werkvelden. Wat ik hiervan leerde is dat ieder mens uniek is en iedere klacht zich anders manifesteert. Een behandeling vraagt dan ook maatwerk afgestemd op het totale individu. Als mesoloog heb ik een goed gevulde gereedschapskist om tot een persoonlijk behandelplan te kunnen komen.

Iedereen met chronische klachten kan bij mij in de praktijk terecht. Meer specifiek heb ik ervaring op het gebied van kinderwens, zwangerschap en bevalling. Ook werk ik graag met kinderen. De vertrouwensband tussen kind, ouder en behandelaar heeft voor mij grote waarde.

Sinds een aantal jaar ben ik verbonden aan het kindercentrum.  Dit is een unieke en inspirerende omgeving waar veel kennis samenkomt rondom de behandeling van kinderen. Daarnaast heb ik jarenlang mesologen in opleiding begeleid tijdens de stage en neem ik met regelmaat zitting in de afstudeercommissie voor het beoordelen van de afstudeerwerken.

Email: m.keizerwaard@imc-amsterdam.nl

Lex Flisijn osteopaat IMCLex Flisijn D.O. – Osteopathie

Sinds 2012 als osteopaat werkzaam in mijn praktijk Medios bij Nijmegen. Tevens decaan en docent bij het Nederlands College voor Osteopathie te Amsterdam.

Email: mediospraktijk@gmail.com

wwww.mediospraktijk.nl

Henny Venekamp – Coach en PRI Therapie

Ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven, waar ik 28 jaar bij KLM gewerkt heb in diverse commerciële en management posities. Onderweg heb ik met burn out te maken gehad, en bleef grenzen stellen mijn grootste uitdaging. In 2012 kon ik binnen het bedrijf naar een baan waar ik meer vanuit mijn hart kon werken, namelijk internationaal HR manager. Het werken met mensen maakte bij mij los dat ik me hier volledig op toe wilde leggen.

Een zoektocht via o.a. Sociale Psychologie en NLP Master Coach bracht mij uiteindelijk bij bij PRI oftewel Past Reality Integration. PRI is voor mij zo bewezen effectief dat ik dit door wil geven, zodoende ben ik zelf de opleiding tot PRI therapeut gestart in 2014, en werk ik nu als PRI Coach en Therapeut i.o.

​Je kan me bereiken op: 06-14830084
info@hennyvenekamp.nl
www.hennyvenekamp.nl

​Ik werk op de volgende dagen in het IMC: maandag, dinsdag, woensdag & donderdag.

Tjarda van Sliedrecht – PRI Therapie

Ik ben PRI-therapeut met een eigen praktijk sinds 2011. Ik heb psychologie (UVA) gestudeerd en daarin gepromoveerd (1999 UVA). Na enige tijd als A&O psycholoog gewerkt te hebben, heb ik een overstap gemaakt naar verloskunde en daarin zeven jaar gewerkt als verloskundige en aansluitend acht jaar als senior docent aan de academie verloskunde in Maastricht. In 2007 ben ik enthousiast geraakt over PRI als therapievorm en heb besloten om daarin de opleiding tot PRI-therapeut te volgen. Naast een eigen praktijk coördineer ik momenteel het PRI-onderzoek.

Door het werk als psycholoog, verloskundige, en docent heb ik veel ervaring in het begeleiden van mensen bij uiteenlopende psychische problematiek, belangrijke levensprocessen en het beter benutten van ieders potentieel.

Trauma’s uit de jonge levensjaren werken vaak een leven lang door zonder dat we ons daar van bewust zijn. Ik heb gezien hoe krachtig de PRI-therapie kan zijn om daarvan los te komen en meer vrijheid in iemands leven te krijgen.

Je kan mij bereiken op: 0623179205
tjardavansliedregt@home.nl

Ik werk op de volgende dagen in het IMC: woensdagmiddag & donderdag.

Anniek Vleugel – Coach en PRI therapie

Ons bewustzijn weert pijnlijke ervaringen die we als kind opdoen af. Dat is fijn, want daardoor overleven we de meest pijnlijke dingen. Als volwassene weren we die pijnlijke ervaringen (geheel onbewust) echter nog steeds af, waardoor we ons leven als volwassene vaak als zwaarder ervaren dan nodig is. En dit kan klachten veroorzaken. Lichte klachten als onzekerheid, zenuwachtigheid of gejaagdheid, maar ook angsten, depressie of burnout. Door je bewust te worden van wanneer een afweer actief is, te voelen waartegen je je verweert en je anders te gedragen dan je afweer je ingeeft, kun je jezelf helen. Ik help je daar graag bij.

Mijn naam is Anniek Vleugel. In 2016 ben ik gestart met de opleiding tot PRI therapeut bij Ingeborg Bosch. Ik heb verder een achtergrond als coach en adviseur HRM. Ik ervaar dagelijks hoe krachtig PRI is en wat het in mijn leven brengt: een lichter leven, veel meer in contact met mezelf, dus ook met mijn kracht. Dat gun ik iedereen. Ook jou.

Je kunt mij bereiken op: 06 49 49 48 50
anniek@anniekvleugel.nl
www.anniekvleugel.nl
www.prionline.nl

Ik werk op vrijdag in het IMC.

Sophie Zeestraten – PRI therapie

Mijn naam is Sophie Zeestraten en ik ben een van de PRI-therapeuten gevestigd in het IMC. Ik heb een andere achtergrond dan je misschien zou verwachten. Ik heb rechten gestudeerd, in de advocatuur gewerkt en daarna jarenlang bij de overheid. Toen ik in 2011 in aanraking kwam met PRI – ik las een van de PRI boeken – gebeurde er iets met mij. Het was net alsof de sleutel van mijn hart werd omgedraaid en mijn hart open ging. Dit was het begin van een fundamentele verandering in mijn leven.

Niet alleen heeft het mijn persoonlijk leven fundamenteel ten positieve veranderd, het heeft er ook toe geleid dat ik mijn ‘carrière’ compleet heb ‘omgegooid’. Ik ben een coachingopleiding gaan volgen en daarna gestart met de PRI-opleiding. Dit vanuit de diepe dankbaarheid die ik zelf nog dagelijks voor PRI voel en vanuit de wens dit met anderen te delen.

Wat mij nog altijd enorm aanspreekt is dat PRI zo praktisch en concreet is, heel erg gaat over het leven in het hier en nu (geen eindeloos gewroet in je verleden), en tegelijkertijd heel helpend is en een structurele oplossing biedt.

Ik heb een coaching praktijk in Den Haag en vind het heel erg leuk om met ingang van 1 november ook vanuit het IMC te gaan werken.
Je kunt mij bereiken op: 0628788431
Info@coachingbysophie.nl
www.coachingbysophie.nl

Benieuwd wat PRI voor mijn leven betekend heeft? Zie bijgaande link voor een interview met Patrick Kicken: https://m.youtube.com/watch?v=3496uXpiIpA

Ik werk op de volgende dagdelen in het IMC: dinsdagochtend & woensdagochtend.

Carien Kits van Heijningen – PRI therapie

Past Reality Integration Basistherapeute aangesloten bij het Past Reality Integration Instituut.

Bij problemen als: onzekerheid over uiterlijk of prestaties, plotseling somber voelen, angst voelen voor dingen waarvan we met ons verstand weten dat het niet nodig zou hoeven zijn, snel geïrriteerd zijn, alleen voelen, onaantrekkelijk voelen, het idee hebben er voor niemand werkelijk toe te doen, te hard werken, te veel eten, roken, drinken, aan porno verslaafd zijn, bang zijn voor het ouder worden, moe zijn, etc.

Vergoeding via de aanvullende ziektekostenverzekering. Aangesloten bij de NVPA, beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten.

Je kunt mij bereiken op: 0642186280
carienkvh@gmail.com

Ik werk op maandagmiddag in het IMC.

Bernadette orthomoleculair arts amsterdamBernadette van Klink – Orthomoleculair arts

Mijn naam is Bernadette van Klink en ik ben in 1968 geboren. Mijn vader werd ziek toen ik negen jaar was. Dit heeft een grote invloed gehad op onze gezinssituatie. Door de ziekte van mijn vader heb ik er voor gekozen om geneeskunde te gaan studeren. Maar behalve interesse in de reguliere geneeskunde, ben ik ook altijd geïntereseerd geweest in de complementaire geneeswijzen. Ik ben in 1999 afgestudeerd. Sinds mijn afstuderen werk ik als arts in de sociale gezondheidszorg. Hierin merk ik dat er vaak aan syptoombestrijding wordt gedaan en aan de oorzaak van de klachten en ziekte voorbijgegaan wordt. Dit geeft mij in toenemende mate onvrede in mijn huidige werk. Na een sabbatical in 2006-2007 ben ik diverse opleidingen gaan volgen om mijzelf te ontwikkelen. In 2017 heb ik de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie bij de Stichting Educatie Atrium Innovations afgerond. In mijn werk als orthomoleculair arts wil ik de nadruk leggen op het voorkomen of terugdringen van ziekte.

E-mail: eigewijse@gmail.com

Evelyn Keyser D.M. – Mesologie

Ik ben Evelyn Keyser en werk sinds 2002 als mesoloog in het IMC. Daarvoor werkte ik jarenlang met veel plezier in de automatisering. Logisch denken en nieuwe ontwikkelingen volgen, maakten dat vak leuk. In de mesologie vind ik diezelfde uitdagingen, maar dan met meer bezieling: mensen zijn geen computers. Ik wil graag samen met de patiënt verder kijken dan onze neus lang is. Daarbij maak ik gebruik van reguliere en complementaire kennis en durf ik de gebaande paden te verlaten. Van mijn patiënten verwacht ik een actieve opstelling om – samen met mij – het genezingsproces in gang te zetten.

Email: e.keyser@imc-amsterdam.nl

Paula Vasconcelos D.O. – Osteopathie

Paula is in Brazilië geboren en woont sinds 1988 in Nederland. Na 17 jaar professioneel met moderne dans te hebben gewerkt, besloot ze in 2001 osteopathie te gaan studeren. Ze heeft in 2008 de opleiding met succes afgerond en in tussen is moeder van 3 kinderen geworden. Het osteopathische concept (filosofie/wetenschap/kunst) brengt haar verder inzicht in het lichaam, beweging en de medemens.

De ontdekkingstocht naar de bron van gezondheid bij ieder mens, als uniek individu, vormt voor haar een grote inspiratie.

Email: pvasconcelos@imc-amsterdam.nl

Michelle Jongschaap D.M. – Mesologie

Opleidingen lichamelijke opvoeding, Mesologie. Start IMC 1992 Docent fysiologie, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde Specialisatie: hormoonhuishouding.

Email: m.jongschaap@imc-amsterdam.nl

Robert Muts D.M. / D.O. – Mesologie / Osteopathie

Robert is de oprichter en directeur van het IMC, met als centrale doelstelling de beste kwaliteiten van reguliere geneeskunde (wetenschap) combineren met de samenwerkende complementaire geneeswijzen. Werken aan de integratie van verschillende diagnostische methoden binnen een collectief van therapeuten. Streeft naar een kwaliteitskeurmerk, waarbij kwaliteit en effect beoordeeld wordt. Het IMC heeft een spilfunctie binnen de complementaire geneeskunde.

Met ruim 25 jaar ervaring heb ik inmiddels een ruime vaardigheid in het overzien van de oorzakelijke verbanden bij ‘onbegrepen klachten’. De combinatie van een brede kennis en inzichten combineer ik tevens in sreeningsonderzoek: een breed onderzoek waarbij het totale plaatje van de klachten in kaart wordt gebracht.

Mijn doelstellingen:

1. Hoger onderwijs in complementaire geneeswijzen bevorderen.
2. Complementaire behandelwijzen toegankelijk maken.
3. Samenwerking in de geneeskunde bevorderen.
4. De dieperliggende geneeskracht van het leven verder ontdekken, de gemeenschappelijke noemer vinden en deze herkenbaar openbaar maken.

Email: r.muts@imc-amsterdam.nl

Andreas Fratzl D.O. – Osteopathie

In 1994 ben ik door een blessure voor het eerst in aanraking gekomen met osteopathie. Mijn ervaringen met betrekking tot de mogelijkheden voor verbeterde genezing en het holistische concept, hebben mijn enthousiasme voor deze manuele behandelwijze alleen maar doen toenemen.

Sinds 2005 ben ik werkzaam als osteopaat en de titel D.O. (Diploma Osteopathie) heb ik in 2007 ontvangen.

Mijn werk als osteopaat omvat een breed spectrum. Hieronder valt het werken met zowel acute als ook chronische klachten bij volwassenen en kinderen. Verder sluit het werken met sporters / dansers nauw aan bij mijn verleden als professionele moderne danser.

email: acfratzl@imc-amsterdam.nl

Marleen Schmidt D.M – Mesologie.

Mesologie

Email: m.schmidt@imc-amsterdam.nl

Paul Janssens D.O. – Osteopathie

Mijn naam is Paul Janssens en ik ben sinds 2013 werkzaam als osteopaat in het IMC. Door osteopathie kan ik dagelijks met veel passie aan de slag, want er gaat niets boven het verhelpen van lichamelijke klachten waardoor patiënten weer een pijnvrij en actief leven kunnen leiden. Kijk voor meer informatie over mij en/of over osteopathie op www.osteopathie-janssens.nl.

Email: info@osteopathie-janssens.nl

Karen te Pas – Psychotherapie

Karen heeft ruime ervaring als manager en coach in het bedrijfsleven. En naast haar werkzaamheden als coach en trainster bij KernWerk, geeft zij persoonsgerichte groepstrainingen bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Zij is afgestudeerd in management & bedrijfskunde (UVA), deed de opleiding integratieve psychotherapie bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en volgde daarnaast diverse opleidingen zoals systemisch werk (family constellations) en Klassieke Hypnotherapie. “Iedere keer ben ik geraakt als mensen delen in zichzelf helen. Dankbaar begeleid ik ze op hun weg en naar hun binnenwereld, de kern. Het effect dat dit heeft op hen als persoon en in hun gedrag, vind ik ontroerend en inspirerend.”

Email: k.tepas@imc-amsterdam.nl

Ciska Mastenbroek psychologieCiska Mastenbroek – Psychotherapie

Ik ben psycholoog NIP en hypnotherapeut. U kunt bij mij terecht voor kortdurende psychotherapie. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Email: c.mastenbroek@imc-amsterdam.nl

Paul Phillips D.O. – Osteopathie

Als afgestudeerde van de European School of Osteopathy in Groot-Brittannië ben ik opgeleid in het toepassen van een breed scala aan onderzoeks- en behandeltechnieken. Deze achtergrond ondersteund mijn patiëntgerichte aanpak, waarbij ik voor ieder individu de meest passende strategie wil toepassen. Iedere klacht heeft een lichamelijk ‘verhaal’ en door ‘het verhaal’ van iedere klacht zo ver mogelijk terug te leiden naar diens origine, werk ik niet alleen symptomatisch, maar kan op deze wijze herhaling helpen te voorkomen. Aan de basis van mijn werk staat een immens respect en  diepe fascinatie voor het zelf genezend vermogen van ons lichaam. In mijn behandeling werk ik aan het herstellen (van het vrij-functioneren) van dit lichaamseigen vermogen en zoek ik voor iedere patiënt de meest natuurlijke weg terug naar zelf ondersteunende gezondheid en klachtenvrije deelname aan het
dagelijks leven.

Email: p.phillips@imc-amsterdam.nl

Ika Ter Haar D.M. – Mesologie

Mijn naam is Ika ter Haar ik werk sinds 2007 in het IMC. Vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd geweest door hoe mensen ziek worden en hoe ze hier weer beter uitkomen. Wat maakt iemand ziek? Is dat de ziektekiem zelf of juist lichaam en geest waarin de ziektekiem kan groeien? En wat zijn factoren waardoor iemand weer in balans kan komen? Is dat de ziektekiem aanpakken of iemand aanspreken op het zelfherstellende vermogen waarmee hij zichzelf zowel fysiek, emotioneel als mentaal weer in balans kan brengen? Al snel werd mij duidelijk dat ieder mens uniek is en op een geheel eigen wijze uiting geeft aan onbalans in lijf en leven. Deze uniciteit is de leidraad van mijn behandeling.

Email: i.terhaar@imc-amsterdam.nl

Rene Höcker D.M. – Mesologie

Na een carrière in de film-en televisie wereld, koos ik om terug te gaan naar een oude jeugdliefde: het functioneren van het menselijk lichaam. De fascinatie over hoe dit schitterende bouwwerk van chemische en natuurkundige processen, maar ook van emoties en denken, als geheel functioneert kwam volledig terug. In de mesologie komen al deze aspecten en hun onderlinge wisselwerking prachtig aan bod.

Mijn specialisatie is Prikkelbare Darm Syndroom. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben last hiervan. Zij horen maar al te vaak dat ze er mee moeten leren leven. Dat hoeft helemaal niet. Via de onderzoeken die ik als mesoloog doe kan ik heel goed uitzoeken waar het mis gaat in de vertering waardoor vervelende zaken als een opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, krampen en winderigheid ontstaan. Die verdwijnen als het herstel zich inzet en daarmee vaak ook de voedselintoleranties en de vermoeidheid die met PDS gepaard gaan.

Email: r.hocker@imc-amsterdam.nl

Karin Wesselius D.M. – Mesologie

Email: k.wesselius@imc-amsterdam.nl

Dafna mesoloog amsterdam IMCDafna Suskind – Mesologie D.M./ Orthomoleculair therapeut

Ik ben Dafna Suskind (1973). Door mijn persoonlijke ervaring op het gebied van gezondheid en ziekte ben ik gefascineerd geraakt door het belang van evenwicht van het unieke individu, de benadering van een ziektebeeld dat bij elk individu weer anders is en de invloed van voeding op de persoonlijke balans. Wat goede voeding is voor de een, is dat niet perse voor de ander. Als mesoloog integreer ik verschillende visies van complementaire geneeswijzen en ga ik op zoek naar de diepere oorzaak van klachten. Ik ben naast mesoloog sinds 2017 ook werkzaam als orthomoleculair therapeut (aangesloten bij de orthomoleculaire beroepsvereniging MBOG).

In mijn praktijk richt ik mij voornamelijk op klachten die een (in)directe relatie met voeding hebben zoals prikkelbare darm syndroom, vermoeidheid- en diverse huidklachten bij kinderen en volwassenen. Via de diagnosemethoden kunnen fysiologische dysfuncties en voedselintoleranties in het lichaam opgespoord worden en wordt er vervolgens een op maat gemaakt voeding-, leefstijl- en supplement advies gegeven.

Mijn doel is om de individuele balans te ondersteunen, het zelfgenezend vermogen in gang te zetten en zo bij te dragen aan de kwaliteit van het leven van de client.

Email: d.suskind@imc-amsterdam.nl

Website: www.mesoloog.amsterdam

Birgit Gunzl D.O. – Osteopathie

Mijn naam is Birgit Gunzl, geboren en getogen in Wenen. Mijn eerste passie, de hedendaagse dans, heeft mij in 1996 naar Nederland gebracht. Vervolgens heb ik mijn waardering voor, en het communiceren via het menselijke lichaam in de osteopathie dieper kunnen doorgronden en uitwerken. De interactie tussen geest en lichaam of juist het feit dat het één bij gratie van het ander bestaat vind ik een fascinerend gegeven. Wat kan jouw lijf mij vertellen en hoe kunnen wij samen het functioneren beïnvloeden en bevorderen?

Iedereen gaat op zijn eigen manier uitdagingen aan en heeft daarvoor ook zijn eigen unieke oplossingen. We beginnen met een inventarisatie van alle bewegingsbeperkingen en dan gaan we op zoek naar datgene dat jouw lichaam nu nodig heeft om van zijn klachtenpatroon af te komen. Het doel hierbij is het vinden van een nieuw evenwicht en het herstellen van een zekere belastbaarheid van het lichaam.

Email: b.gunzl@imc-amsterdam.nl

Ton van Loosbroek D.O. – Osteopathie

Email: t.vanloosbroek@imc-amsterdam.nl

 

 

Marieke mesoloog amsterdamMarieke Keizerwaard D.M. – Mesologie

Sinds 2008 werk ik met veel plezier als mesoloog in het IMC. Hiervoor heb ik een aantal jaren als verpleegkundige gewerkt binnen verschillende werkvelden. Wat ik hiervan leerde is dat ieder mens uniek is en iedere klacht zich anders manifesteert. Een behandeling vraagt dan ook maatwerk afgestemd op het totale individu. Als mesoloog heb ik een goed gevulde gereedschapskist om tot een persoonlijk behandelplan te kunnen komen.

Iedereen met chronische klachten kan bij mij in de praktijk terecht. Meer specifiek heb ik ervaring op het gebied van kinderwens, zwangerschap en bevalling. Ook werk ik graag met kinderen. De vertrouwensband tussen kind, ouder en behandelaar heeft voor mij grote waarde.

Sinds een aantal jaar ben ik verbonden aan het kindercentrum.  Dit is een unieke en inspirerende omgeving waar veel kennis samenkomt rondom de behandeling van kinderen. Daarnaast heb ik jarenlang mesologen in opleiding begeleid tijdens de stage en neem ik met regelmaat zitting in de afstudeercommissie voor het beoordelen van de afstudeerwerken.

Email: m.keizerwaard@imc-amsterdam.nl

Henny Venekamp – Coach en PRI Therapie

Ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven, waar ik 28 jaar bij KLM gewerkt heb in diverse commerciële en management posities. Onderweg heb ik met burn out te maken gehad, en bleef grenzen stellen mijn grootste uitdaging. In 2012 kon ik binnen het bedrijf naar een baan waar ik meer vanuit mijn hart kon werken, namelijk internationaal HR manager. Het werken met mensen maakte bij mij los dat ik me hier volledig op toe wilde leggen.

Een zoektocht via o.a. Sociale Psychologie en NLP Master Coach bracht mij uiteindelijk bij bij PRI oftewel Past Reality Integration. PRI is voor mij zo bewezen effectief dat ik dit door wil geven, zodoende ben ik zelf de opleiding tot PRI therapeut gestart in 2014, en werk ik nu als PRI Coach en Therapeut i.o.

​Je kan me bereiken op: 06-14830084
info@hennyvenekamp.nl
www.hennyvenekamp.nl

​Ik werk op de volgende dagen in het IMC: maandag, dinsdag, woensdag & donderdag.

Tjarda van Sliedrecht – PRI Therapie

Ik ben PRI-therapeut met een eigen praktijk sinds 2011. Ik heb psychologie (UVA) gestudeerd en daarin gepromoveerd (1999 UVA). Na enige tijd als A&O psycholoog gewerkt te hebben, heb ik een overstap gemaakt naar verloskunde en daarin zeven jaar gewerkt als verloskundige en aansluitend acht jaar als senior docent aan de academie verloskunde in Maastricht. In 2007 ben ik enthousiast geraakt over PRI als therapievorm en heb besloten om daarin de opleiding tot PRI-therapeut te volgen. Naast een eigen praktijk coördineer ik momenteel het PRI-onderzoek.

Door het werk als psycholoog, verloskundige, en docent heb ik veel ervaring in het begeleiden van mensen bij uiteenlopende psychische problematiek, belangrijke levensprocessen en het beter benutten van ieders potentieel.

Trauma’s uit de jonge levensjaren werken vaak een leven lang door zonder dat we ons daar van bewust zijn. Ik heb gezien hoe krachtig de PRI-therapie kan zijn om daarvan los te komen en meer vrijheid in iemands leven te krijgen.

Je kan mij bereiken op: 0623179205
tjardavansliedregt@home.nl

Ik werk op de volgende dagen in het IMC: woensdagmiddag & donderdag.

Anniek Vleugel – Coach en PRI therapie

Ons bewustzijn weert pijnlijke ervaringen die we als kind opdoen af. Dat is fijn, want daardoor overleven we de meest pijnlijke dingen. Als volwassene weren we die pijnlijke ervaringen (geheel onbewust) echter nog steeds af, waardoor we ons leven als volwassene vaak als zwaarder ervaren dan nodig is. En dit kan klachten veroorzaken. Lichte klachten als onzekerheid, zenuwachtigheid of gejaagdheid, maar ook angsten, depressie of burnout. Door je bewust te worden van wanneer een afweer actief is, te voelen waartegen je je verweert en je anders te gedragen dan je afweer je ingeeft, kun je jezelf helen. Ik help je daar graag bij.

Mijn naam is Anniek Vleugel. In 2016 ben ik gestart met de opleiding tot PRI therapeut bij Ingeborg Bosch. Ik heb verder een achtergrond als coach en adviseur HRM. Ik ervaar dagelijks hoe krachtig PRI is en wat het in mijn leven brengt: een lichter leven, veel meer in contact met mezelf, dus ook met mijn kracht. Dat gun ik iedereen. Ook jou.

Je kunt mij bereiken op: 06 49 49 48 50
anniek@anniekvleugel.nl
www.anniekvleugel.nl
www.prionline.nl

Ik werk op vrijdag in het IMC.

Sophie Zeestraten – PRI therapie

Mijn naam is Sophie Zeestraten en ik ben een van de PRI-therapeuten gevestigd in het IMC. Ik heb een andere achtergrond dan je misschien zou verwachten. Ik heb rechten gestudeerd, in de advocatuur gewerkt en daarna jarenlang bij de overheid. Toen ik in 2011 in aanraking kwam met PRI – ik las een van de PRI boeken – gebeurde er iets met mij. Het was net alsof de sleutel van mijn hart werd omgedraaid en mijn hart open ging. Dit was het begin van een fundamentele verandering in mijn leven.

Niet alleen heeft het mijn persoonlijk leven fundamenteel ten positieve veranderd, het heeft er ook toe geleid dat ik mijn ‘carrière’ compleet heb ‘omgegooid’. Ik ben een coachingopleiding gaan volgen en daarna gestart met de PRI-opleiding. Dit vanuit de diepe dankbaarheid die ik zelf nog dagelijks voor PRI voel en vanuit de wens dit met anderen te delen.

Wat mij nog altijd enorm aanspreekt is dat PRI zo praktisch en concreet is, heel erg gaat over het leven in het hier en nu (geen eindeloos gewroet in je verleden), en tegelijkertijd heel helpend is en een structurele oplossing biedt.

Ik heb een coaching praktijk in Den Haag en vind het heel erg leuk om met ingang van 1 november ook vanuit het IMC te gaan werken.
Je kunt mij bereiken op: 0628788431
Info@coachingbysophie.nl
www.coachingbysophie.nl

Benieuwd wat PRI voor mijn leven betekend heeft? Zie bijgaande link voor een interview met Patrick Kicken: https://m.youtube.com/watch?v=3496uXpiIpA

Ik werk op de volgende dagdelen in het IMC: dinsdagochtend & woensdagochtend.

Carien Kits van Heijningen – PRI therapie

Past Reality Integration Basistherapeute aangesloten bij het Past Reality Integration Instituut.

Bij problemen als: onzekerheid over uiterlijk of prestaties, plotseling somber voelen, angst voelen voor dingen waarvan we met ons verstand weten dat het niet nodig zou hoeven zijn, snel geïrriteerd zijn, alleen voelen, onaantrekkelijk voelen, het idee hebben er voor niemand werkelijk toe te doen, te hard werken, te veel eten, roken, drinken, aan porno verslaafd zijn, bang zijn voor het ouder worden, moe zijn, etc.

Vergoeding via de aanvullende ziektekostenverzekering. Aangesloten bij de NVPA, beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten.

Je kunt mij bereiken op: 0642186280
carienkvh@gmail.com

Ik werk op maandagmiddag in het IMC.

Bernadette orthomoleculair arts amsterdamBernadette van Klink – Orthomoleculair arts

Mijn naam is Bernadette van Klink en ik ben in 1968 geboren. Mijn vader werd ziek toen ik negen jaar was. Dit heeft een grote invloed gehad op onze gezinssituatie. Door de ziekte van mijn vader heb ik er voor gekozen om geneeskunde te gaan studeren. Maar behalve interesse in de reguliere geneeskunde, ben ik ook altijd geïntereseerd geweest in de complementaire geneeswijzen. Ik ben in 1999 afgestudeerd. Sinds mijn afstuderen werk ik als arts in de sociale gezondheidszorg. Hierin merk ik dat er vaak aan syptoombestrijding wordt gedaan en aan de oorzaak van de klachten en ziekte voorbijgegaan wordt. Dit geeft mij in toenemende mate onvrede in mijn huidige werk. Na een sabbatical in 2006-2007 ben ik diverse opleidingen gaan volgen om mijzelf te ontwikkelen. In 2017 heb ik de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie bij de Stichting Educatie Atrium Innovations afgerond. In mijn werk als orthomoleculair arts wil ik de nadruk leggen op het voorkomen of terugdringen van ziekte.

E-mail: eigewijse@gmail.com

Maak een Afspraak