Chronische infectieziekten

Chronische infectieziekten

Wat is het?

Langdurige infectieziekten, zoals herpes, Pfeiffer, toxoplasmose, cytomegalie en borreliose zijn infecties, veroorzaakt door virussen, die in het lichaam blijven sluimeren.

 

Het ánders kijken van het IMC

De meeste van deze virussen blijven levenslang in het lichaam sluimerend aanwezig. Van belang hierbij is om de omstandigheden van het lichaam (gezonde voeding, beweging, leefstijl) zodanig te optimaliseren, dat het virus blijft sluimeren. Het virus bestrijden kan niet, je kunt alleen een voldoende afweer (immuunsysteem) opbouwen.

 

Wat kan het IMC?

De chronische infecties zijn goed behandelbaar door de Mesologie (homeopathie en fytotherapie) in het IMC. Ook speelt de preventie een belangrijke rol. Mede gezien de opvattingen binnen de complementaire geneeskunde met betrekking tot een normaal verloop van een infectie, is terughoudendheid met koorts dempende medicamenten en antibiotica aan te bevelen. Koorts vormt een gezonde reactie van het lichaam om de binnengedrongen micro-organismen te lijf te gaan. Antibiotica heeft een negatieve invloed op de darmflora en daarmee op het gehele weerstandssysteem.