Overige therapeuten

Juliette Bonarius – Zijnsoriëntatie therapeut

Mijn naam is Juliette Bonarius en ik bied in het IMC individuele coaching en coaching voor stellen aan. Ik doe dat vanuit Zijnsoriëntatie. Naast de coaching in het IMC heb ik een praktijk in de Jordaan, waar ik naast coaching ook meditatielessen en cursussen geef zoals de cursus Gezonde Zelfliefde. Ik maak onderdeel uit van het coachnetwerk van De Baak en assisteer regelmatig aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Ik ben als geregistreerd lid aangesloten bij de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie.

Zijnsoriëntatie is een integraal en westers Levenskunstpad, dat spiritualiteit verbindt met elementen van de westerse psychologie en psychotherapie. Zijnsoriëntatie is speciaal vormgegeven voor de westerse mens, die het druk heeft, gestresst is en ambities heeft. Zijnsoriëntatie is een bewustzijnspad geworteld in Zijn als het begin- en het eindpunt. Het is diep beïnvloed en geïnspireerd door het Tibetaans Boeddhisme. (Lees verder)

www.eengelukkigmens.nl

Davina op ’t Land – Creatief therapeut

Mijn naam is Davina op ’t Land. Binnen het IMC geef ik creatieve therapie en workshops.
Davina Creatief Bewust is ontstaan vanuit een combinatie van mijn levenservaring, het ouderschap, burn-out, zelfstudie en cursussen, persoonlijke- en verder ontwikkelde vaardigheden. Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling verliep niet geheel zonder vallen en opstaan. Het ondergaan van diepgaande verwerkingsprocessen dwongen mij volledig terug te gaan naar mijn basis. Daarnaast was het nodig om keuzes te maken waardoor ik weer in beweging kwam en mijn weg weer kon vervolgen.

Mijn begeleiding bestaat uit 4 fasen, (V)erkenning, verdieping, acceptatie, toepassen en je weg vervolgen. Het inzetten van schilderen of tekenen bied ondersteuning door in beeld te brengen wat er in jou omgaat. Hierdoor zal je ervaren dat schilderen of tekenen een fijne manier is om dichter bij jezelf te komen. Kleuren en vormen geven een direct beeld over jouw persoonlijkheid, emoties, verwerkingsprocessen, patronen, innerlijke weerstand en kracht.  Daar waar jij vastloopt breng ik, maar vooral jijzelf, beweging op gang. Niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel.

(lees verder)

Wanneer je meer informatie wenst of een afspraak wil maken ben ik bereikbaar via:
T 06 29 171 171
E davina@creatiefbewust.nl

www.creatiefbewust.nl

Peter Goosensen – Klassiek Homeopaat

Mijn naam is Peter Goosensen (1967). Na een afgeronde studie aan het Conservatorium van Amsterdam ben ik gedurende 30 jaar met veel plezier werkzaam geweest als musicus. Rond mijn 40e levensjaar heb ik naast de muziek mijn tweede passie gevonden in de klassieke homeopathie. Na een zesjarige parttime beroepsopleiding aan de School voor Homeopathie in Amersfoort startte ik in 2011 met mijn praktijk in Alkmaar, sinds 2018 praktiseer ik ook in Amsterdam.

Homeopathie is een natuurlijke en holistische geneeswijze waarbij gekeken wordt naar de totale mens in samenhang met gezondheidsklachten die zich aandienen. Een consult is een ontmoeting waarbij we samen verkennen wat je bezighoudt, wat je voelt en ervaart en op welke punten er verbetering mogelijk is. Jouw verhaal is hierbij leidend: symptomen op diverse niveaus fungeren als wegwijzers die leiden naar de aangewezen homeopathische geneesmiddelen. Een boeiend proces met verrassende resultaten.

Als geschoold en ervaren homeopaat ben ik breed georiënteerd en kan ik homeopathie toepassen in veel situaties. Momenteel ben ik mij aan het specialiseren in het begeleiden van mensen met restklachten bij de ziekte van Lyme. Wat verder opvalt aan mijn patiëntenbestand is het aantal mensen in mijn praktijk met hooggevoelige eigenschappen. Kennelijk voelen zij zich thuis bij mijn manier van werken. Er zijn veel redenen denkbaar om bij een gezondheidsklacht te kiezen voor homeopathie als behandelvorm. Bij twijfel over de toepasbaarheid van homeopathie in jouw situatie kun je contact opnemen voor advies en/of overleg.

Registratie NVKH, RBCZ. Erkend door zorgverzekeraars.

(Lees hier meer over homeopathie)

Mail: ​ homeopaatalkmaar@gmail.com

Maak een Afspraak