Maagklachten

Maagklachten kunnen zich op vele manieren uiten. Evenzeer kunnen zij vele oorzaken hebben. De maag is een van de voorverteringsorganen, die er zorg voor moeten dragen dat het voedsel in verwerkbare delen in de dunne darm terecht komt. Naast enzymen speelt maagzuur een belangrijke rol.

Maagzuur

Zuurbranden is hoofdzakelijk te wijten aan het contact tussen het zure vocht dat terugkomt uit de maag en de bekleding van de slokdarm. Hoe groter de blootstelling aan het zuur (hoeveelheid en duur), des te ernstiger de pyrosis en dus des te meer maagklachten.

Maagklachten maagpijnBrandend maagzuur kan zowel veroorzaakt worden door een teveel aan maagzuur als een tekort aan tekort aan maagzuur. Bij maagzuur kun je last hebben van een branderig gevoel, zure smaak in mond, pijn in slokdarm, opboeren / oprispingen en/ of overgeven. Hoe ontstaat maagzuur? Maagzuur ontstaat op basis van voedsel en een veelheid aan andere factoren. Medicijnen bij brandend maagzuur die ingezet worden kunnen de symptomen verhelpen, maar de klacht blijft meestal bestaan. Naast het behandelen van de oorzaken van maagklachten zijn er tips en voedingsadviezen bij brandend maagzuur en is er een maagsparend dieet, om de maag gedurende een tijd rust te gunnen om te kunnen genezen.

Casus maagklachten

Het lijkt wel of mijn eten er niet meer in past. Na twee happen heb ik al een vol gevoel. Direct na het eten krijg ik ook pijn in mijn buik. Medicijnen helpen niet, wat moet ik nu?
De klachten lijken op een slecht functioneren van de maag; het eten wordt niet goed opgenomen. Dit kan vele oorzaken hebben. Uit Osteopatisch onderzoek komt naar voren dat de druk op de darmen te hoog is door gisting. Hierdoor worden de maag en de pancreas (alvleesklier) gecomprimeerd en wordt een reflex naar de maag gegeven. Door het aanpassen van het voedingspatroon en osteopathische behandelingen, verdwijnen de klachten binnen drie weken.

Maak een Afspraak

De apotheek in het IMC is tijdelijk beperkt geopend:

  • ma, di en do 9:00 - 13:00 uur.

Wilt u langskomen? Bel dan eerst

06-87073088. U kunt uw bestelling zelf online doen via: devitamineapotheek.nl.