Crohn visceraal behandeld

Abs work out
Als de buikspierwand de buikinhoud dirigeert
03/06/2013
Oorsuizen en maagzuur
15/06/2013
Abs work out
Als de buikspierwand de buikinhoud dirigeert
03/06/2013
Oorsuizen en maagzuur
15/06/2013
Colon ascendens

Vrouw van 59 jaar kwam 7 jaar geleden met hoofdpijn, netelroos, slapeloosheid en buikpijn sinds een half jaar. Buikpijn was ontstaan na een hevige aanval van pijn, met bloed bij de ontlasting. De internist stelde ontstekingen vast en even later was de diagnose M. Crohn van toepassing. Moeder van patiënte was bekend met M. Crohn. De gebruikelijke medicatie werd ingezet.

Osteopathisch onderzoek leverde fixatie van de renale en vesicale lussen van de dunne darm, osteopathische invaginatie van de ICV (Bauhin), verzakte en gekantelde lever en gefixeerde sutura occipito-mastoidalis met C1.

Zes weken later was de reactie op de behandeling vier weken lang heftig geweest, gevolgd door een 2 weken periode met pijnvrije buik en normale slaap. Een jaar lang is mevrouw om de 2 maanden behandeld, telkens op hetzelfde systeem. Na een jaar kon de medicatie gehalveerd worden. Daarna werd patiënte iedere zes maanden behandeld en nu bedraagt de tussenliggende periode negen maanden. Alle medicatie is gaandeweg gestaakt. Een maal tussendoor leek er een terugval te zijn, maar dit bleek een voedselvergiftiging te zijn.

In de loop van de 7 jaren werd regelmatig over voeding gesproken, mevrouw begon een eigen moestuin en kruidentuin. Eet nu de gezonde en gekruide groenten, voldoende goede vetten in de vorm van oliën en geen suikers. Regulier darmonderzoek toont nu een schone darm.