Verschillende disciplines in het IMC

Mesologie doet onderzoek naar de fysiologische functies van je lijf. Functioneren je spijsvertering, je hart & bloedvaten, je ademhaling, je nieren, enz. optimaal. Totaal-onderzoek naar wáár het fout gaat als je klachten hebt. Maar ook een check-up voor de preventie en als APC (algemeen periodieke controle). Therapie met voeding, vitaminen, mineralen, enzymen, kruiden, homeopathie. Een oplossing worden altijd op maat gemaakt, afgestemd op je persoonlijk functioneren en geschiedenis. Mesologie is hét antwoord bij chronische of onbegrepen aandoeningen, wanneer je niet de symptomen, maar juist de oorzaken wilt aanpakken.
Lees verder…

Osteopathie doet onderzoek naar de fysieke functies van je lijf. Bewegen alle spieren, gewrichten, organen en stroomt je bloed overal vrij? Totaal-onderzoek naar die plekken in je lijf die je vrije beweeglijkheid en je gezondheid belemmeren als er klachten zijn. Oorzaken liggen vaak ergens anders dan waar je het voelt. Maar ook als regelmatige controle ter voorkoming van klachten en blessures. De therapie is geheel manueel, zonder apparaten of medicijnen. Osteopathie zet alle belemmeringen in je lichaam vrij, zodat het lijf zichzelf kan genezen en de geest kan wonen in een vrij lichaam.
Lees verder…

Integratieve psychotherapie doet onderzoek naar de functie van je geest op je lichaam. Waar zitten je patronen, emoties, gedachten die je functioneren in het leven belemmeren? Door middel van o.a. gesprekstechnieken, oefeningen, ontspanning wordt gezocht naar nieuwe wegen. Integratieve psychotherapie in het IMC maakt gebruik van diverse gesprekstechnieken, imaginaties en visualisaties, ontspanningsoefeningen, NLP. Het is belangrijk dat het contact tussen u als cliënt en de therapeut goed is. Vertrouwen en respect zijn basisvoorwaarden voor succesvolle therapie.
Lees verder…

Past Reality Integration (PRI) doet onderzoek naar de valkuilen in je leven, je geijkte patronen die jouw telkens in de weg staan. Zoals valse hoop (als ik….), valse macht (ja maar zij….), angst voor situaties, je schuldig voelen. Met praktische tools leer je je eigen afweermechanismen herkennen en er wat aan te doen. Een adequate therapie voor als je jezelf niet vindt deugen, je steeds weer bang bent voor bepaalde situaties, je geen nee kunt zeggen, je snel aangevallen voelt, je van alles wel zou willen, maar…..
Lees verder…

De Meso-Voedings-Coach begeleidt je in de keuze van je voeding. Ieder mens is anders en moet daarom anders eten, zoals een bodybuilder anders eet dan een marathonloper. De zoektocht naar wat goed is voor jouw persoonlijk is moeilijk, het is een wirwar aan informatie van wat goed zou zijn en de berichten spreken zich vaak tegen. De Meso-Voedings-Coach begeleidt je bij je keuzes, met uitgebreide kennis van de Westerse en Oosterse wetenswaardigheden over voeding. Wat is koolhydraatarm? Wat zijn granen? Waar zitten de verborgen suikers? Wat zijn nu de goeie vetten?
Lees verder…

Sinds kort heeft het Integraal Medisch Centrum een speciaal behandelingstraject bij TinnitusklachtenLees verder