Het Integraal Medisch Centrum bestaat inmiddels ruim 35 jaar. In de 26 behandelruimten werken inmiddels 40 verschillende therapeuten en artsen. De hoofddisciplines binnen het IMC worden gevormd door Mesologie,  Osteopathie en Psychotherapie. Per 01.05.2017 is ons centrum uitgebreid met meer disciplines, zoals een arbodienst en verschillende artsen.

De diverse disciplines binnen het IMC werken zeer nauw met elkaar samen. Die samenwerking uit zich in direct intercollegiaal overleg, in vergaderingen waarin patiënten besproken worden en in zeer efficiënte doorverwijzing naar een andere discipline binnen het IMC.

Gezondheidszorg als maatwerk

In ons pand in Amsterdam, waar het IMC gevestigd is, zijn ook de beroepsopleidingen en secretariaat gevestigd (www.collegeintegralegeneeswijzen.nl).

Het centrum en de opleidingen vormen samen een onderzoeks- en behandelingskliniek. Naast afgestudeerden werken er ook co-therapeuten in het centrum, die het laatste jaar van hun beroepsopleiding afronden.

De ontwikkelingen staan niet stil. Onze therapeuten vormen teams, die zich bekwamen op speciale terreinen en aandoeningen en daarin samenwerken met expertise van buiten.

  • Kinder-IMC: behandeling van kinderen van 0 – 14 jaar (zie spreekuur)
  • Voeding: het afstemmen en adviseren van voeding op de individuele balans
  • Prikkelbaar Darm Syndroom: begeleiden van patienten met PDS-klachten
  • Traumatologie: behandelen en begeleiden van patiënten direct na een operatie
  • Verklevingen en Littekens: behandelen en klachten verminderen van de gevolgen van verklevingen