Binnen het Integraal Medisch Centrum werkt een speciaal Expertise-Team aan de behandeling van het Prikkelbaar Darm Syndroom. Het Team bestaat uit Osteopaten, Mesologen en Meso-Voedings-Coaches, die nauwgezet samenwerken. Bij de behandeling van PDS wordt gekeken naar de verschillende oorzaken, die bij een ieder persoonlijk verschillend kunnen zijn, zoals:

  • Maagproblemen, waardoor de voorvetering niet goed werkt;
  • Alvleesklierstoornis, met name de verteringsenzymen;
  • Darmflora, die niet in evenwicht met je lijf werkt.
  • Lever, die de opgenomen voeding niet goed kan omzetten;
  • Verklevingen in de darmen, waardoor krampen ontstaan.

Het Expertise-Team-PDS is speciaal extra opgeleid in de behandeling en begeleiding van patiënten met het Prikkelbaar Darm Syndroom, zowel in theoretische kennis, als in praktische vaardigheden. In de eerste screening wordt onderzocht waar de stoornissen zich bevinden, die tot het Prikkelbaar Darm Syndroom hebben geleid. In fasen wordt je begeleidt in het herstel, zowel het normaliseren van de spijsvertering, het opheffen van blokkades, als het aanpassen van je voedingspatroon. De begeleiding is altijd persoonlijk, speciaal gericht op je eigen persoonlijke omstandigheden.

 

Doe de test over PDS

 

Bekijk Webinars over PDS

 

 

Kijk ook op de Kennisbank-IMC bij Prikkelbaar Darm Syndroom.

 

Kijk ook naar het Webinar van het IMC, 28 Prikkelbaar Darm Syndroom.

Heeft u vragen over het Expertise-PDS-Team of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met onze balie.

In het Integraal Medisch Centrum loopt ook een grootschalig onderzoek naar PDS, in samenwerking met het College voor Integrale Geneeswijzen en verschillende patiëntenverenigingen. Hierbij willen we het effect van de behandeling met Mesologie en Osteopathie aantonen.