eBook – 11 tips voor een beter leven in een Integrale Leefstijl

Je wilt zoveel, maar lang niet alles lukt omdat je lijf niet mee wil. Je kan zoveel, maar je hebt er de energie niet voor. Je moet zoveel, maar het past niet in jouw leven.

Je probeert gezond te leven, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Overal schreeuwt de reclame over gezonde voeding of gezonde leefstijl. Je hebt van alles geprobeerd, elke knoop moet je zelf doorhakken. Niemand begrijpt hoe het voor je is, gevangen in je eigen lijf. Dat voelt soms eenzaam.

De wetenschap komt dagelijks met nieuwe ontdekkingen. Allemaal interessant, maar hoe pas je dat toe? Je vrienden, familie en collegae geven je allerlei tips, maar ze werken niet bij jou. Je buffelt maar door en de ene frustratie stapelt zich op de andere. Je hebt er de energie niet voor. Gelukkig zijn er manieren om de flow en het plezier weer terug te krijgen in je leven. Download hier het eBook.

eBook – Voedingsadviezen

Mijn ervaringen met voeding over de afgelopen 30 jaar verwonderen mij nog dagelijks. Vele patiënten ervaren de invloed van voeding op hun klachten. Alles in het lichaam vernieuwd zich dagelijks. De juiste voeding levert de juiste voedingsstoffen voor gezonde vernieuwing. Daarnaast is een goede afvoer nodig, waar beweging de belangrijkste motor voor is. Een stromende rivier blijft gezond.

Ik sta (bijna) volledig achter het paleodieet, dat we zouden moeten eten zoals onze voorouders 50.000 jaar gelden aten. Onze lijven zijn evolutionair gezien nog hetzelfde als toen. Het paleodieet bestaat vooral uit groente, fruit en af en toe wat noten en vlees of vis.

Persoonlijk heb ik in de loop der jaren ontdekt wat niet goed voor mij is en wat juist gezond c.q. voedend voor mij is. En minder is meer waard. Mijn energie is met een factor 3 gestegen. Tevens heb ik ontdekt hoe persoonlijk voeding is. Ieder mens is anders, heeft een andere bouw (lang, slank, gezet, gespierd) en iedereen voelt zich goed bij andere dingen (wandelen, hardlopen, yoga, etc.). Download het eBook.

eBook – Rugklachten

80% van de rugklachten komen uit je buik, de ándere kijk op het ontstaan van rugpijn

We zijn gewend naar de rug te kijken, als het om rugklachten gaat. Maar is dat wel juist? Is de mens niet een geheel, waarbij vele factoren een rol spelen? Chronische rugklachten vragen dan ook een andere diagnose en behandeling. In dit E-Book een aantal tips en weetjes om anders te kijken naar rugklachten.

Als kind had ik al rugklachten. Mijn eerste ervaring met klachten aan mijn rug, was een Hernia Nucleus Pulposis (HNP) L5-S1, met uitstraling in mijn linkerbeen. Vervolgens een paar jaar later een spondylolisthesis. een afgegleden wervel. Jaarlijks ging ik 1-2 keer per jaar door mijn rug. Osteopathische behandelingen plaatsten mijn rug in een ruimer kader, samen met mijn darmen. spierketens, bekken, enz. met opmerkelijke effecten op mijn hele welzijn.

Dankzij de osteopathie heb ik aljaren geen rugklachten meer. Dankzij de voortdurende periodieke behandelingen kan ik sporten. ik voel me fit en hoef niet met een snel breekbare rug rand te lopen. Download het eBook.

eBook – Water, het goedkoopste medicijn

De andere kijk op het gebruik van water

Water is onmisbaar voor alle leven op aarde. Zonder voeding kunnen we wel een paar weken overleven; zonder water echter maar 4 dagen. Een uitdroging van maar 2% in het lichaam, leidt tot een energieverlies van 20%. 

Laten we naar het goedkoopste recept kijken, je hebt geen verwijzing van de arts nodig. Het is overal verkrijgbaar en het kost niets.
Het heeft geen gevaarlijke bijwerkingen. Het is het medicijn dat je lichaam altijd nodig heeft , zeker wanneer het gestrest is.
Het is gewoon, normaal, ordinair water, het belangrijkste wat je lichaam nodig heeft. 

Download het eBook.

eBook – Suiker, de stille sluiper

De andere kijk op het gebruik van suiker

Suiker is een modern en uiterst geraffineerd voedingsproduct.

Suiker zit in veel voeding. Wat is het, wat doet het, hoe gevaarlijk is het? Is het verslavend? Is het wel een voedingsstof?

Suiker gebruiken we dagelijks, gewild of ongewild. Suiker staat in de belangstelling, onder andere met een suikertaks. Waar heb je suiker voor nodig? Hoe goed of hoe slecht is suiker? Is vruchtensuiker hetzelfde als gewone suiker? Wat doet suiker in je lijf? Is suiker verslavend?

Sinds ruim 20 jaar eet ik geen suiker meer, niet alleen de bekende koffie en thee zonder suiker, maar ook geen frisdrank, koek, snoep, gebak, tussendoortjes of andere westerse gewoonten. Mijn energiepeil schoot na het stoppen omhoog en werd over de dag gelijkmatig verdeeld. Geen in-zakkers of dip’s meer, geen gevoel van ‘ik moet wat …. eten’. En vooral een sterk ver-beterde basale gezondheid.

Download het eBook.