Onze Expertise-Teams zijn Meester-Gildes, ervaren therapeuten met extra kennis in theorie en praktijk op een aandoening. De therapeuten van een Expertise-Gilde hebben extra nascholing gevolgd, ruime ervaring in onderzoek & behandeling en staan onder leiding van een Meester. Binnen de Teams wordt er samengewerkt met meerdere disciplines, zo wordt er breed en deskundig gekeken. De erveringen worden gebundeld en uitgewisseld, zodat er een steeds groeiende kennis ontstaat.

De Expertise-Gildes werken tevens samen in de uitvoering van het Research-Plan van het College Integrale Geneeswijzen (CIG). Hier wordt alle wetenschappelijke informatie over de aandoening verzameld en wordt de focus gelegd op de nieuwste ontdekkingen op dit gebied. Het Research-Plan bestaat tevens uit onderzoek in het Kliniek van het IMC; onderzoek naar de effectiviteit van onze behandelingen op de betreffende aandoening. Zo gaan wetenschap, praktijk en ervaring hand in hand.

Expertise Prikkelbaar Darm Syndroom

 

Expertise Prikkelbaar Darm Syndroom

Gespecialiseerde kennis over het Prikkelbaar Darm Syndroom. Een Team van mesologen, osteopaten en Meso-Voedings-Coaches in de gezamenlijke aanpak van deze aandoening. Gespecialiseerd in en ervaring met de individuele benadering van PDS.

– onderzoek en behandeling van de functies van de gehele spijsvertering.

– onderzoek en behandeling van de beweeglijkheid van de darmen, o.a. verklevingen.

– onderzoek naar de juiste voeding aangepast aan de individuele persoon.

 

 

 

Expertise Trauma-Team-IMC

Een Team van osteopaten gespecialiseerd in het behandelen van trauma’s en de revalidatie van geopereerde trauma’s. Het Team van het IMC werkt samen met Traumachirurgen van het OLVG (onze Lieve Vrouwen Gasthuis te Amsterdam).

 

 

 

 

 

 

 

Expertise-Team Littekens & Verklevingen

Een Team van osteopaten gespecialiseerd in het behandelen van littekens en verklevingen. Iedere operatie, ontsteking of trauma veroorzaakt een litteken, binnen in de buik of borstholte veroorzaakt dat een verklevingen. Het lichaam zal daarop aangepast moeten worden en zodanig dat de littekens of verklevingen geen klachten meer veroorzaken.

Verklevingen ontstaan van operaties, ontstekingen, endometriose, enz. Ze kunnen in ieder vlies van het lichaam ontstaan, zoals het buikvlies, longvlies, hersenvlies, enz.