Saiga (opleidingen)

Benieuwd naar de opleidingen?

Kom ook naar de complementaire opleidingen markt!

Denk je al een tijd aan een opleiding om zelf als therapeut aan de slag te kunnen? Wellicht is het dan tijd om je te laten informeren over de verschillende opties.

Regelmatig organiseren we in het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam en daarbuiten informatie markten voor onder andere onze opleidingen. Ideeën opdoen, vragen stellen aan (oud-)studenten of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat de opleidingen inhouden? De eerstvolgende mogelijkheid is 29 juni in de Beurs van Berlage. Mail voor meer informatie.

https://college-sutherland.nl/2019/05/30/complementaire-opleidingen-markt/

 

De Stichting Academie voor Integrale Geneeswijzen Amsterdam (SAIGA) is gevestigd in hetzelfde gebouw als het Integraal Medisch Centrum en wel op de bovenste twee verdiepingen..

Onder deze stichting vallen een aantal opleidingen c.q. cursussen:

  • College voor Osteopathie Sutherland Amsterdam
  • Academie voor Mesologie
  • Medische Basisopleiding (MBK, Propedeuse)
  • Postacademisch onderwijs

Opleidingen in de complementaire geneeskunde. De Propedeuse is bedoeld als voorbereidend jaar op de opleidingen Osteopathie en Mesologie. Beide beroepen staan op HBO-niveau, hebben een eigen beroepsvereniging en beroepsregister. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden een groot deel van de consulten in hun aanvullende pakketten.

Beide opleidingen zijn gericht op het ‘ánders kijken’ in de geneeskunde. Geneeskunde is een breed omvattend begrip, met verschillende visies en concepten. Anders kijken wil zeggen complementair zijn aan de reguliere geneeskunde, het vlak van de gezondheidszorg breed en compleet maken. Het zijn dus geen alternatieve therapieën toegepast op reguliere diagnoses. Beide beroepen behandelen geen ziekten, maar de zieke mens, als individu.

Meer informatie:

Osteopathie: www.college-sutherland.nl
Mesologie: www.academiemesologie.nl
Propedeuse: www.medische-basis.nl

Maak een Afspraak