11/01/2023

Webinar 34 Psychologie & Typologie 5: Constitutie & Voeding

In dit webinar spreekt Robert Muts over de bouw, de stofwisseling en daarmee de beste voeding voor de verschillende basisconstituties. Aan het Webinar zijn verschillende voorbeelden van voedingsadviezen en adviezen ten aanzien van leefgewoonten gekoppeld. Wil jij weten welk voedingspatroon het beste bij jouw past? Bekijk dan dit webinar!
14/12/2022

Webinar 33 Psychologie & Typologie 4: Karakterstructuren

In dit webinar spreekt Robert Muts over de ontwikkeling in de eerste levensjaren; de groeistappen binnen de karakterstructuren. Welk lijf wordt er gebouwd en welke persoonlijkheid ontstaat er? Wat zijn daarbij de drijfveren, de talenten en de valkuilen? Dit en meer zie je in dit webinar!
15/11/2022

Webinar 32 Psychologie & Typologie 3: Persoonlijkheid 2

Kijk ons webinar waarin MSc Robert Muts spreekt over de verschillende type mensen vanuit de basale persoonlijkheid, embryologie en de ayurveda met betrekkening tot de pyschologie en typologie, we gaan verder waar we de eerste en tweede webinar over psychologie en typologie zijn gebleven. Stel jij wel eens de vraag "wie ben ik zelf?", dit en meer zie je in dit webinar!
11/10/2022

Webinar 31 Psychologie & Typologie 2: Persoonlijkheid 1

Kijk ons webinar waarin MSc Robert Muts spreekt over de verschillende type mensen vanuit de basale persoonlijkheid en de ayurveda met betrekkening tot de pyschologie en typologie, we gaan verder waar we de eerste webinar over psychologie en typologie zijn gebleven. Stel jij wel eens de vraag "wie ben ik zelf?", dit en meer zie je in dit webinar!
14/09/2022

Webinar 30 Psychologie & Typologie-1: Basis types

Kijk ons webinar waarin MSc Robert Muts spreekt over de verschillende type mensen vanuit de basisconstitutie en de ayurveda met betrekkening tot de pyschologie en typologie. Stel jij wel eens de vraag "wie ben ik zelf?", dit en meer zie je in dit webinar!
14/06/2022

Webinar 29: Wat is het verschil tussen reguliere, complementaire en alternatieve geneeskunde?

Kijk ons webinar waarin MSC. Robert Muts spreekt over de sterke opkomst van de complementaire geneeskunde, en wat het verschil is met de alternatieve en reguliere geneeskunde. Ook word er tegenwoordig gesproken over integrative medicine, wat betekend dit allemaal? Dit en meer zie je in dit webinar!
11/05/2022

Webinar 28: Het prikkelbaar darmsyndroom

Wat is het prikkelbaar darmsyndroom? Hoe ontstaat het? Wat zijn de oorzaken? Wat kunnen we ermee c.q., er tegen doen? Dit en meer behandeld Robert Muts in dit webinar!
12/04/2022

Webinar 27: Stress make it less

Wat is stress? Hoeveel stress hebben we? Heeft al die stress wel nut? Wat kunnen we c.q., er tegen doen? Het word ook wel een welvaartsziekte genoemd, maar klopt dit wel? Dit en meer zal Robert Muts in dit webinar behandelen!
18/03/2022

Webinar 26: Tinnitus en hyperacusis

Wat zit er allemaal in je oor en hoe werkt je oor? Hoe zijn onze oren ontstaan? Welke oorzaken kunnen er zijn voor tinnitus (oorsuizen) of hyperacusis (pijnlijk geluid)? Wat zijn de mogelijkheden om er vanaf te komen? Dit en zie jij in dit webinar gegeven door Robert Muts!
15/03/2022

Webinar 25: De dokter in je lijf

Ons lichaam geneest zichzelf voortdurend en eigenlijk iedere dag. Wat betekend dat en hoe werkt dat? Wat houden bepaalde ziekte precies in? En wat in je lichaam zorgt voor genezing? Dit en meer zie je in dit webinar gegeven door Robert Muts!
11/01/2022

Webinar 24: Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een kwaal waar iedereen zo nu en dan wel last van heeft. Maar wist je dat de oorzaak overal vandaan kan komen? Welke soort hoofdpijnen zijn er en zegt dat iets? Dit en meer zie je in dit webinar gegeven door Robert Muts!
22/12/2021

Webinar 23: Littekens en verklevingen

Hemostase, inflammatie, profileratie, hermodellering. Allemaal lastige woorden die met littekens en verkleving te maken hebben. Maar wat betekend het? Hoe ontstaat het? En wat kan je ermee doen? Dit en meer in dit webinar gegeven door Robert Muts!
09/11/2021

Webinar 22: Wat is cholesterol

Wat is cholesterol? Wat doet het in ons lichaam? En wat zijn de waarden en wat zijn de gevaren? In dit webinar gaat Robert Muts hier verder de diepte over in, ben je nieuwsgierig? Kijk dan de webinar!
04/11/2021

Maak kennis met: Wiepke Kok

Mijn naam is Wiepke Kok, ik ben 4e jaars Osteopathie studente aan College Sutherland. Ik heb veel affiniteit voor holistisch leven en zo ook holistische therapieën, vandaar mijn studiekeuze natuurlijk. Daarnaast […]
03/11/2021

Long Covid klachten

In onze praktijken melden zich vele patiënten met de zogenoemde Long Covid klachten. Mensen met Long COVID hebben klachten zoals vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, aanhoudende […]
14/10/2021

Webinar 21: De natuurwetten in je lijf

Wat kunnen we leren van eenvoudige natuurwetten m.b.t. ons lichaam? Vechten we tegen de natuur of gaan we mee in de stroom? De natuur doet veel en het overwint alles en gaat altijd door. In dit webinar vertelt Robert Muts je hier van alles over, en gaat hij verder de diepte in.
16/09/2021

Webinar 20: de principes van Ayurveda

Ayurveda is de oudste vorm van geneeskunde, voor zover bekend. Het kent vele basale natuurprincipes. In dit webinar vertelt Robert Muts over deze geneeswijze, en de vele vragen die daarbij komen kijken.
15/09/2021

Nieuw: behandeltraject voor tinnitus/hyperacusis

Voor patiënten met tinnitus of hyperacusis (oorsuizen / ‘een piep-, brom-, zoem-, of fluit-toon in je oor’) biedt het Integraal Medisch Centrum (IMC) vanaf september 2021 een nieuw multidisciplinair behandeltraject […]
25/06/2021

Gratis e-book: water, het goedkoopste medicijn

“Water is onmisbaar voor alle leven op aarde. Zonder voeding kunnen we wel een paar weken overleven; zonder water echter maar 4 dagen. Een uitdroging van maar 2% in het […]
18/06/2021

Webinar 19: Gewrichtsklachten

Hoe ontstaan en wat betekenen gewrichtsklachten. Wat kun je er zelf aan doen? Gewrichtsklachten zijn zeer veel voorkomende aandoeningen. In dit Webinar aandacht voor het ontstaan en de omstandigheden van gewrichtsklachten. Daarnaast aandacht aan wat je zelf kunt doen om gewrichtsklachten te verminderen of te voorkomen.
01/06/2021

Nieuw in het IMC: behandeling voor tinnitus

Sinds kort organiseert het IMC een behandelingstraject voor de tinnitus en hyperacusis patiënt, in samenwerking met ON-GEHOORD en Prof. B. Vinck. Dit gebeurt in het kader van een multidisciplinaire samenwerking, waaronder […]
14/05/2021

Webinar 18: Suiker, de stille sluiper

Het is niet meer te denken uit ons leven, suiker. We gebruiken het in bijna alles, gewild of ongewild. Maar is het wel goed voor ons? En is vruchtensuiker hetzelfde als suiker? Dit en meer behandelt Robert Muts in dit webinar!
13/04/2021

Webinar 17: Het nut van virussen

Wil jij alles weten over het nut van virussen? Kijk mee met ons webinar. Op maandag 12 april 2021 gaf Robert Muts om 19:00 uur een webinar over het nut […]
07/04/2021

Osteopathie de podcast

Het prachtige beroep van osteopaten is bij velen nog onbekend. Daarom besloot kersverse osteopaat Stefan Lakenman een podcast te maken over wat het beroep precies inhoudt. De eerste twee afleveringen […]
12/03/2021

Webinar 16: Over klachten na corona en vaccinatie

Wil jij alles weten over klachten na corona en vaccinatie? Kijk mee met ons webinar. Op maandag 8 maart 2021 gaf Robert Muts om 19:00 uur een webinar over corona. […]
10/02/2021

Webinar 15: over corona en vaccinatie

Wil jij alles weten over corona en vaccinatie? Kijk mee met ons webinar. Op maandag 8 februari 2021 gaf Robert Muts om 19:00 uur een webinar over corona en vaccinatie. […]
18/01/2021

PRI webinar: kinderen en opvoeding

Onlangs gaf Robert Muts een webinar over PRI. Dit deed hij samen met een aantal PRI therapeuten: Hester Boerma, Wouter Klijn en Pauline de Mare. Om dieper in te kunnen […]
18/01/2021

PRI webinar: sociale fobie

Onlangs gaf Robert Muts een webinar over PRI. Dit deed hij samen met een aantal PRI therapeuten: Hester Boerma, Wouter Klijn en Pauline de Mare. Om dieper in te kunnen […]