Ruim 35 jaar mag ik het Integraal Medisch Centrum sturen. Ik heb het zien uitgroeien van een praktijk voor alternatieve geneeswijzen tot een centrum voor integrale zorg. De naam IMC was en is zijn tijd ver vooruit.

Naast de prima reguliere geneeskunde is het meer en meer tijd voor de ándere kijk op zorg, de holistische en multidisciplinaire aanpak: ‘heel de mens’. het IMC heeft grote groeistappen gemaakt in de afgelopen 30 jaar, van 120 m2 naar 2.400 m2 op de Contactweg. Zij tonen de vraag naar en de noodzaak van een integrale en multidisciplinaire aanpak.

Juist nu worden de SOLK (Somatisch Onverklaarbaar Lichamelijke Klachten) en chronische klachten erkend in de geneeskunde. Misschien nog onder de kop van ‘onbegrepen aandoeningen’, wij begrijpen ze al meer dan 30 jaar heel goed. Klachten zijn logisch en symptomen liegen niet, ze vragen slechts een ándere manier van onderzoek en therapie. Een ogenschijnlijk gelijke ‘oorzaak’ kan bij ieder persoon andere gevolgen hebben en ogenschijnlijke gelijke klachten hebben totaal verschillende oorzaken.

In het Integraal Medisch centrum hebben we de expertise, de ervaring en de samenwerking om met klinisch bewezen succes deze ‘onbegrepen klachten’ helder en inzichtelijk te maken. Iedere therapie is gericht op het genezen. Symptomen onderdrukken gaat misschien snel, maar helpt niet echt. Genezen kost tijd, vraagt inspanning, maar heeft dan ook een blijvend effect. In de afgelopen jaren hebben we maar liefst 24.000 patiënten mogen behandelen, met een zeer hoge tevredenheidsscore. Onze expertise richt zich op vooral op de syndromen, zoals Prikkelbaar Darm Syndroom, Premenstrueel Syndroom, Tinnitus, Hartkloppingen, Diabetes, enz. Kijk op ons klachtenoverzicht om te zien hoe wij ánders kijken.

De Algemeen Periodieke Controle (APC): we zijn sterk gericht op preventie; genezen en gezond blijven. Iets wat we heel logisch vinden bij de halfjaarlijkse tandarts controleAlgemeen Periodieke Controle en zelfs voor de auto (APK), is natuurlijk ook natuurlijk voor je gehele lichaam-ziel-geest. Terugval voorkómen, een gezonde check-up en de juiste maatregelen houden je in balans in het woelige leven.

Samenwerken betekend voor ons: samen met de patiënt en samen met meerdere disciplines werken aan voeding, beweging, emoties, spirit en zin in het leven. Samen zijn we meer dan de som der delen. Samenwerking komt ook tot uiting in de componenten van het Integraal Medisch Centrum:

  • Practicum: centrum van ruim 40 praktijken voor integrale diagnostiek en therapie
  • Studium: kenniscentrum voor hogere beroepsopleidingen complementaire zorg

Bundeling van krachten in praktijk, kennis, research, beweging, leefstijl. Niet alleen vertellen wat je kan, maar vooral doen, onder ons motto: Samen Natuurlijk Beter.

Robert Muts

Directeur Integraal Medisch Centrum

In de mei/juni editie van Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg staat een uitgebreid interview met Robert Muts, directeur van het IMC. In dit interview vertelt Robert o.a. over zijn visie op samenwerking tussen de verschillende werkgebieden in de complementaire geneeswijzen.

Klik hier als je het artikel wilt lezen.