Meso-Voedings-Coach

Wat kan de Meso-Voedings-Coach?
De Meso-Voedings-Coach kan je helpen met een voedingspatroon dat aansluit op jouw unieke bouw, vertering, je doen en laten en dat past bij jouw manier van leven. Als voedingsdeskundige integreert de Meso-Voedings-Coach oosterse en reguliere westerse kennis met voedingsleer en orthomoleculaire geneeskunde.

“Ik wil gezond eten, maar wat is gezond voor MIJ?”
Tegenwoordig wordt er zoveel gesproken en geschreven over gezond eten en leven dat mensen niet meer weten waar ze moeten beginnen. Ieder mens is uniek, heeft een eigen karakter, eigen bouw en eigen stofwisseling. In de Oosterse geneeskunde, wordt dit een constitutie genoemd. Elke constitutie heeft zijn eigen behoeftes op het gebied van voeding en beweging.

“Laat voedsel je medicijn zijn en medicijn je voeding”  (Hippocrates)

Eten volgens je constitutie kan je helpen je gezondheid in balans te houden of je ondersteunen als je last hebt van bepaalde klachten. Bijvoorbeeld hoofdpijn, diarree, obstipatie, winderigheid, acné … Of je wilt graag iets met voeding doen bij klachten waarvoor je al onder behandeling bent bij een arts, mesoloog of osteopaat. Denk daarbij aan (beginnende) diabetes, hoge bloeddruk, of ontstekingsziekten als artritis. Of heb je bijv. een lactose-intolerantie en weet je niet goed hoe je hier in de praktijk mee moet omgaan?

De Meso-Voedings-Coach kan je hierbij helpen: een voedingspatroon dat bij jouw constitutie past en helpt je gezondheid in stand te houden of te ondersteunen. Dankzij uitgebreide reguliere en complementaire medische kennis kunnen wij verwijzen naar een huisarts of mesoloog als we vermoeden dat er meer nodig is dan alleen een aanpassing in de voeding.

De Meso-Voedings-Coach werkt op basis van een aantal pijlers: westerse voedingsleer, fysiologie, orthomoleculaire voeding, de Oosterse voedingsleer en de invloed van voedsel op je  gesteldheid.

Lees meer….

Claudine van Monsjou en Annemiek van den Bulck zijn onze Meso-Voedings-Coaches en stellen zich aan u voor:

Claudine van Monsjou-Voedings-Coach

Meso-voedings-coach IMC

Als Meso-Voedings-Coach begeleid en adviseer ik mensen in hun zoektocht naar het unieke voedings-, leef- en beweegpatroon dat hen helpt om weer in balans te komen of te blijven. Ieder mens is anders, denk aan DNA, omstandigheden, tijdens geboorte, lichaamsbouw,  groei, (op)voeding, gedachten, gevoelens, etc. We onderzoeken dus welke unieke combinatie van voeding en andere factoren het zelfherstellende vermogen ondersteunt of weer in balans brengt, zodat je vervolgens (weer) zelf zowel fysiek, emotioneel als mentaal in balans kunt blijven.

Naast mijn beroep als Meso-voedings-Coach, ben ik ook sport- massagetherapeut. Dit werk heeft mij geleerd dat lichaam en geest door de wederzijdse beïnvloeding niet los van elkaar kunnen worden gezien en dus ook niet los van elkaar kunnen worden behandeld. Ik begeleid al jarenlang regelmatig avontuurlijke & sportieve rondreizen in verre oorden. Hierdoor heb ik kennisgemaakt met duizenden jaren oude traditionele voedings- en geneeswijzen die ter plaatse onontbeerlijk blijken te zijn bij het welbevinden en/of de genezing van ziekten. De combinatie van deze inzichten hebben geleid tot het volgen van de complementaire geneeskundige studie mesologie, waarvan het beroep Meso-Voedings-Coach onderdeel uitmaakt.

Boekingen voor een Meso-Voedings-Consult of sport – of massagetherapie in het oosten van het land kunt u ook doen via mijn website: www.freespirits.nl

 

Annemiek van den Bulck – Meso-Voedings-Coach

Als mens ben je uniek en heb je daarom voeding nodig die specifiek geschikt is voor jou. Als Meso-Voedings-Coach kan ik je helpen met een voedingspatroon dat aansluit op jouw unieke bouw, vertering, je doen en laten. Kortom een voedingsschema dat past bij jouw constitutie en manier van leven.

Als Meso-Voedings-Coach integreer ik oosterse en reguliere westerse kennis met voedingsleer en orthomoleculaire geneeskunde. Passende voeding, gebaseerd op verschillende benodigde natuurlijke bouwstoffen, kan je helpen je gezondheid in balans te houden en je te ondersteunen, en kan eventuele klachten voorkomen of verhelpen.

Als orthomoleculaire therapeut kijk ik ook specifiek naar de werking van onze genen. Worden die ontregeld door stress, chemische stoffen en bepaalde voeding of juist verbeterd door factoren, zoals voeding, emoties, en beweging? Het is mijn doel om cliënten te helpen met praktische, haalbare adviezen om te genieten van een gezond leven en eventuele klachten te voorkomen of te verhelpen.

Door mijn voormalige baan als P&O-adviseur en loopbaanbegeleider heb ik veel ervaring in het geven van adviezen en het samen zoeken naar passende oplossingen.

 

Maak een Afspraak