Darmflora en Saminavur

Zomervakantie
25/07/2018
Winter en darmflora
27/12/2018
Zomervakantie
25/07/2018
Winter en darmflora
27/12/2018

Darmflora en Saminayur

Dit maal een product van Indische oorsprong. Het behoort tot de fytotherapeutica (kruidenpreparaten). Saminayur is een samengesteld kruid dat werkt op de enzymatische processen in het spijsverteringsstelsel. Het bevorderd tevens de opname van voedingsstoffen door de darmcellen. Hierdoor blijven minder voedingsstoffen achter in de darm, die daar een irriterende invloed uitoefenen.

 

Als belangrijkste werking geldt echter de positieve invloed op de darmflora. Het stimuleert de lichaamseigen darmflora tot kolonisatie. Dat wil zeggen dat het de opbouw van de eigen darmflora bevorderd en daardoor de ‘vreemde bacteriën’ tegen gaat. Door deze invloed wordt de weerstand van het lichaam aanzienlijk verhoogd. In ons lichaam is 80% van de afweer afhankelijk van het samenspel tussen darmflora en darmlymfe. Bij een goede verhouding en een goed samenspel hebben irritaties minder invloed en komen ontstekingen minder voor. Verder blijft de darmwand, het darmslijmvlies intact, hetgeen tevens een beschermende werking heeft.

 

Indische kruiden zijn over het algemeen goed samengesteld en goed onderzocht. In India is dit een gewone farmaceutische industrie. Indische kruiden hebben echter een zeer krachtige werking en mogen daarom alleen op recept / advies van een deskundige gebruikt worden.