Diarree bij kinderen

Diarree bij kinderen

waterige ontlasting is een symptoom van diarree bij klinderenWat is het?

De oorzaken van diarree bij ,kinderen kunnen zeer veelzijdig zijn. Meestal ligt een beschermingsreactie van de darm hieraan ten grondslag, op basis van bedorven of onverwerkbaar voedsel. Ook virussen, bacteriën of parasieten kunnen tot diarree leiden. Diarree is voor ieder kind een probleem, aangezien de stoelgang met grote hoeveelheden vloeistof en zouten uitgescheiden wordt, die het lichaam beslist nodig heeft.

 

Hoe te herkennen?

Typisch zijn de dunne tot waterige ontlasting, meestal gepaard gaande met buikpijnen en een slechte controle over de darm. Soms met koorts en braken verbonden.

 

Reguliere Geneeskunde:

De arts zoekt naar de oorzaak van de diarree bij kinderen, om deze vrijwel altijd met medicijnen te behandelen. In alle gevallen wordt een electrolyten-oplossing aangeraden en dieetmaatregelen.

 

Het ánders kijken van het IMC. 

Diarree is een symptoom en wordt als zodanig niet door het IMC behandeld. Het lichaam reageert met diarree op onderliggende stoornissen, die het Kinder-IMC zal zoeken.

 

Osteopathisch onderzoek van de buik bij diarree bij kinderen. Wat kan het IMC?

Spelen micro-organismen (virussen, bacteriën, parasieten) een rol, dan wordt de hulp van de mesologen in het IMC ingeroepen, om dit met (homeopathische, kruiden) medicamenten te behandelen. De onderliggende stoornissen vormen weer het terrein van de osteopaat. Zo kunnen prikkelingen in de schedel of halswervels diarree uitlokken, evenals een naveltrauma (geboorte). De osteopaat verbindt samenhangen en oorzaken in het totale organisme met elkaar en behandelt deze manueel.

Natuurlijk kan ook een voedselintolerantie aan de diarree ten grondslag liggen.

 

Kijk ook naar het Webinar-06 van het IMC: over allergie en intolerantie.