Mesologen

Evelyn Keyser D.M. – Mesologie

Ik ben Evelyn Keyser en werk sinds 2002 als mesoloog in het IMC. Daarvoor werkte ik jarenlang met veel plezier in de automatisering. Logisch denken en nieuwe ontwikkelingen volgen, maakten dat vak leuk. In de mesologie vind ik diezelfde uitdagingen, maar dan met meer bezieling: mensen zijn geen computers. Ik wil graag samen met de patiënt verder kijken dan onze neus lang is. Daarbij maak ik gebruik van reguliere en complementaire kennis en durf ik de gebaande paden te verlaten. Van mijn patiënten verwacht ik een actieve opstelling om – samen met mij – het genezingsproces in gang te zetten.

Email: e.keyser@imc-amsterdam.nl

Michelle Jongschaap D.M. – Mesologie

Opleidingen lichamelijke opvoeding, Mesologie. Start IMC 1992 Docent fysiologie, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde Specialisatie: hormoonhuishouding.

Email: m.jongschaap@imc-amsterdam.nl

Robert Muts D.M. / D.O. – Mesologie / Osteopathie

Robert is de oprichter en directeur van het IMC, met als centrale doelstelling de beste kwaliteiten van reguliere geneeskunde (wetenschap) combineren met de samenwerkende complementaire geneeswijzen. Werken aan de integratie van verschillende diagnostische methoden binnen een collectief van therapeuten. Streeft naar een kwaliteitskeurmerk, waarbij kwaliteit en effect beoordeeld wordt. Het IMC heeft een spilfunctie binnen de complementaire geneeskunde.

Met ruim 25 jaar ervaring heb ik inmiddels een ruime vaardigheid in het overzien van de oorzakelijke verbanden bij ‘onbegrepen klachten’. De combinatie van een brede kennis en inzichten combineer ik tevens in sreeningsonderzoek: een breed onderzoek waarbij het totale plaatje van de klachten in kaart wordt gebracht.

Mijn doelstellingen:

1. Hoger onderwijs in complementaire geneeswijzen bevorderen.
2. Complementaire behandelwijzen toegankelijk maken.
3. Samenwerking in de geneeskunde bevorderen.
4. De dieperliggende geneeskracht van het leven verder ontdekken, de gemeenschappelijke noemer vinden en deze herkenbaar openbaar maken.

Email: r.muts@imc-amsterdam.nl

Marleen Schmidt D.M – Mesologie.

Mesologie

Email: m.schmidt@imc-amsterdam.nl

Ika Ter Haar D.M. – Mesologie

Mijn naam is Ika ter Haar ik werk sinds 2007 in het IMC. Vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd geweest door hoe mensen ziek worden en hoe ze hier weer beter uitkomen. Wat maakt iemand ziek? Is dat de ziektekiem zelf of juist lichaam en geest waarin de ziektekiem kan groeien? En wat zijn factoren waardoor iemand weer in balans kan komen? Is dat de ziektekiem aanpakken of iemand aanspreken op het zelfherstellende vermogen waarmee hij zichzelf zowel fysiek, emotioneel als mentaal weer in balans kan brengen? Al snel werd mij duidelijk dat ieder mens uniek is en op een geheel eigen wijze uiting geeft aan onbalans in lijf en leven. Deze uniciteit is de leidraad van mijn behandeling.

Email: i.terhaar@imc-amsterdam.nl

Rene Höcker D.M. – Mesologie

Na een carrière in de film-en televisie wereld, koos ik om terug te gaan naar een oude jeugdliefde: het functioneren van het menselijk lichaam. De fascinatie over hoe dit schitterende bouwwerk van chemische en natuurkundige processen, maar ook van emoties en denken, als geheel functioneert kwam volledig terug. In de mesologie komen al deze aspecten en hun onderlinge wisselwerking prachtig aan bod.

Mijn specialisatie is Prikkelbare Darm Syndroom. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben last hiervan. Zij horen maar al te vaak dat ze er mee moeten leren leven. Dat hoeft helemaal niet. Via de onderzoeken die ik als mesoloog doe kan ik heel goed uitzoeken waar het mis gaat in de vertering waardoor vervelende zaken als een opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, krampen en winderigheid ontstaan. Die verdwijnen als het herstel zich inzet en daarmee vaak ook de voedselintoleranties en de vermoeidheid die met PDS gepaard gaan.

U kunt ook online een consult inboeken, zie het kopje “maak een afspraak’ rechts bovenaan op deze website. Boekingen voor mijn praktijk in Heemstede kunt u doen via mijn website: www.renehockermesologie.nl.

Email: r.hocker@imc-amsterdam.nl

Karin Wesselius D.M. – Mesologie

Karin Wesselius werkt sinds 2003 in het IMC als mesoloog. Zij heeft zich gespecialiseerd in verteringsproblemen. Daar kunnen veel klachten uit voort komen zoals maag- en darmklachten, hormonale klachten, huidklachten, vermoeidheidsklachten, chronische verkoudheidsklachten en bijvoorbeeld tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen. Uiteraard kun je ook met andere klachten bij haar terecht. Denk aan immuniteitsproblemen of vermoeidheidsklachten bij of na een burn-out.
Verteringsproblemen vragen bijna altijd om een persoonlijk voedingsadvies. Wat goed is voor de een, hoeft niet goed te zijn voor de ander. Bij het maken van een persoonlijk voedingsadvies maakt zij vaak gebruik van de kennis uit de Oosterse geneeswijzen, de Ayurveda en de TCM (Traditional Chinese medicine). Er is momenteel veel informatie te vinden over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Maar wat past goed bij jouw type mens? Daar krijg je bij Karin een antwoord op.
Naast mesoloog is zij ook opgeleid tot acupuncturist. Zij werkt als acupuncturist in een andere praktijk in Amsterdam.

Email: k.wesselius@imc-amsterdam.nl

Dafna mesoloog amsterdam IMCDafna Suskind D.M. – Mesologie / Orthomoleculair therapeut

Ik ben Dafna Suskind (1973). Door mijn persoonlijke ervaring op het gebied van gezondheid en ziekte ben ik gefascineerd geraakt door het belang van evenwicht van het unieke individu, de benadering van een ziektebeeld dat bij elk individu weer anders is en de invloed van voeding op de persoonlijke balans. Wat goede voeding is voor de een, is dat niet perse voor de ander. Als mesoloog integreer ik verschillende visies van complementaire geneeswijzen en ga ik op zoek naar de diepere oorzaak van klachten. Ik ben naast mesoloog sinds 2017 ook werkzaam als orthomoleculair therapeut (aangesloten bij de orthomoleculaire beroepsvereniging MBOG).

In mijn praktijk richt ik mij voornamelijk op klachten die een (in)directe relatie met voeding hebben zoals prikkelbare darm syndroom, vermoeidheid- en diverse huidklachten bij kinderen en volwassenen. Via de diagnosemethoden kunnen fysiologische dysfuncties en voedselintoleranties in het lichaam opgespoord worden en wordt er vervolgens een op maat gemaakt voeding-, leefstijl- en supplement advies gegeven.

Mijn doel is om de individuele balans te ondersteunen, het zelfgenezend vermogen in gang te zetten en zo bij te dragen aan de kwaliteit van het leven van de client.

Email: d.suskind@imc-amsterdam.nl

Website: www.mesoloog.amsterdam

Marieke mesoloog amsterdamMarieke Keizerwaard D.M. – Mesologie

Sinds 2008 werk ik met veel plezier als mesoloog in het IMC. Hiervoor heb ik een aantal jaren als verpleegkundige gewerkt binnen verschillende werkvelden. Wat ik hiervan leerde is dat ieder mens uniek is en iedere klacht zich anders manifesteert. Een behandeling vraagt dan ook maatwerk afgestemd op het totale individu. Als mesoloog heb ik een goed gevulde gereedschapskist om tot een persoonlijk behandelplan te kunnen komen.

Iedereen met chronische klachten kan bij mij in de praktijk terecht. Meer specifiek heb ik ervaring op het gebied van kinderwens, zwangerschap en bevalling. Ook werk ik graag met kinderen. De vertrouwensband tussen kind, ouder en behandelaar heeft voor mij grote waarde.

Sinds een aantal jaar ben ik verbonden aan het kindercentrum.  Dit is een unieke en inspirerende omgeving waar veel kennis samenkomt rondom de behandeling van kinderen. Daarnaast heb ik jarenlang mesologen in opleiding begeleid tijdens de stage en neem ik met regelmaat zitting in de afstudeercommissie voor het beoordelen van de afstudeerwerken.

Email: m.keizerwaard@imc-amsterdam.nl

Maak een Afspraak