Evelyn Keyser D.M. – Mesologie

Ik ben Evelyn Keyser en werk sinds 2002 als mesoloog in het IMC. Daarvoor werkte ik jarenlang met veel plezier in de automatisering. Logisch denken en nieuwe ontwikkelingen volgen, maakten dat vak leuk. In de mesologie vind ik diezelfde uitdagingen, maar dan met meer bezieling: mensen zijn geen computers. Ik wil graag samen met de patiënt verder kijken dan onze neus lang is. Daarbij maak ik gebruik van reguliere en complementaire kennis en durf ik de gebaande paden te verlaten. Van mijn patiënten verwacht ik een actieve opstelling om – samen met mij – het genezingsproces in gang te zetten.

Email: e.keyser@imc-amsterdam.nl

Michelle Jongschaap D.M. – Mesologie

 

Opleidingen lichamelijke opvoeding, Mesologie. Start IMC 1992 Docent fysiologie, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde Specialisatie: hormoonhuishouding.

Email: m.jongschaap@imc-amsterdam.nl

 

Robert Muts D.M. / D.O. – Mesologie / Osteopathie

Robert is de oprichter en directeur van het IMC, met als centrale doelstelling de beste kwaliteiten van reguliere geneeskunde (wetenschap) combineren met de samenwerkende complementaire geneeswijzen. Werken aan de integratie van verschillende diagnostische methoden binnen een collectief van therapeuten. Streeft naar een kwaliteitskeurmerk, waarbij kwaliteit en effect beoordeeld wordt. Het IMC heeft een spilfunctie binnen de complementaire geneeskunde.

Met ruim 25 jaar ervaring heb ik inmiddels een ruime vaardigheid in het overzien van de oorzakelijke verbanden bij ‘onbegrepen klachten’. De combinatie van een brede kennis en inzichten combineer ik tevens in sreeningsonderzoek: een breed onderzoek waarbij het totale plaatje van de klachten in kaart wordt gebracht.

Mijn doelstellingen:

1. Hoger onderwijs in complementaire geneeswijzen bevorderen.
2. Complementaire behandelwijzen toegankelijk maken.
3. Samenwerking in de geneeskunde bevorderen.
4. De dieperliggende geneeskracht van het leven verder ontdekken, de gemeenschappelijke noemer vinden en deze herkenbaar openbaar maken.

Email: r.muts@imc-amsterdam.nl

Ika Ter Haar D.M. – Mesologie

Mijn naam is Ika ter Haar ik werk sinds 2007 in het IMC. Vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd geweest door hoe mensen ziek worden en hoe ze hier weer beter uitkomen. Wat maakt iemand ziek? Is dat de ziektekiem zelf of juist lichaam en geest waarin de ziektekiem kan groeien? En wat zijn factoren waardoor iemand weer in balans kan komen? Is dat de ziektekiem aanpakken of iemand aanspreken op het zelfherstellende vermogen waarmee hij zichzelf zowel fysiek, emotioneel als mentaal weer in balans kan brengen? Al snel werd mij duidelijk dat ieder mens uniek is en op een geheel eigen wijze uiting geeft aan onbalans in lijf en leven. Deze uniciteit is de leidraad van mijn behandeling.

Email: i.terhaar@imc-amsterdam.nl

Rene Höcker D.M. – Mesologie

Na een carrière in de film-en televisie wereld, koos ik om terug te gaan naar een oude jeugdliefde: het functioneren van het menselijk lichaam. De fascinatie over hoe dit schitterende bouwwerk van chemische en natuurkundige processen, maar ook van emoties en denken, als geheel functioneert kwam volledig terug. In de mesologie komen al deze aspecten en hun onderlinge wisselwerking prachtig aan bod.

Mijn specialisatie is Prikkelbare Darm Syndroom. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben last hiervan. Zij horen maar al te vaak dat ze er mee moeten leren leven. Dat hoeft helemaal niet. Via de onderzoeken die ik als mesoloog doe kan ik heel goed uitzoeken waar het mis gaat in de vertering waardoor vervelende zaken als een opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, krampen en winderigheid ontstaan. Die verdwijnen als het herstel zich inzet en daarmee vaak ook de voedselintoleranties en de vermoeidheid die met PDS gepaard gaan.

U kunt ook online een consult inboeken, zie het kopje “maak een afspraak’ rechts bovenaan op deze website. Boekingen voor mijn praktijk in Heemstede kunt u doen via mijn website: www.renehockermesologie.nl.

Email: r.hocker@imc-amsterdam.nl

Karin Wesselius D.M. – Mesologie

Karin Wesselius werkt sinds 2003 in het IMC als mesoloog. Zij heeft zich gespecialiseerd in verteringsproblemen. Daar kunnen veel klachten uit voort komen zoals maag- en darmklachten, hormonale klachten, huidklachten, vermoeidheidsklachten, chronische verkoudheidsklachten en bijvoorbeeld tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen. Uiteraard kun je ook met andere klachten bij haar terecht. Denk aan immuniteitsproblemen of vermoeidheidsklachten bij of na een burn-out.
Verteringsproblemen vragen bijna altijd om een persoonlijk voedingsadvies. Wat goed is voor de een, hoeft niet goed te zijn voor de ander. Bij het maken van een persoonlijk voedingsadvies maakt zij vaak gebruik van de kennis uit de Oosterse geneeswijzen, de Ayurveda en de TCM (Traditional Chinese medicine). Er is momenteel veel informatie te vinden over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Maar wat past goed bij jouw type mens? Daar krijg je bij Karin een antwoord op.
Naast mesoloog is zij ook opgeleid tot acupuncturist. Zij werkt als acupuncturist in een andere praktijk in Amsterdam.

Email: k.wesselius@imc-amsterdam.nl

Marieke mesoloog amsterdamMarieke Keizerwaard D.M. – Mesologie

Sinds 2008 werk ik met veel plezier als mesoloog in het IMC. Hiervoor heb ik een aantal jaren als verpleegkundige gewerkt binnen verschillende werkvelden. Wat ik hiervan leerde is dat ieder mens uniek is en iedere klacht zich anders manifesteert. Een behandeling vraagt dan ook maatwerk afgestemd op het totale individu. Als mesoloog heb ik een goed gevulde gereedschapskist om tot een persoonlijk behandelplan te kunnen komen.

Iedereen met chronische klachten kan bij mij in de praktijk terecht. Meer specifiek heb ik ervaring op het gebied van kinderwens, zwangerschap en bevalling. Ook werk ik graag met kinderen. De vertrouwensband tussen kind, ouder en behandelaar heeft voor mij grote waarde.

Sinds een aantal jaar ben ik verbonden aan het kindercentrum.  Dit is een unieke en inspirerende omgeving waar veel kennis samenkomt rondom de behandeling van kinderen. Daarnaast heb ik jarenlang mesologen in opleiding begeleid tijdens de stage en neem ik met regelmaat zitting in de afstudeercommissie voor het beoordelen van de afstudeerwerken.

Email: m.keizerwaard@imc-amsterdam.nl

Mara Visser mesoloogMara Visser – Mesologie

Mijn naam is Mara Visser en sinds 2021 ben ik werkzaam als mesoloog in het IMC. Gefascineerd door het holistisch kijken naar het menselijk lichaam en gezondheid heb ik de overstap gemaakt van werken in het sociale domein bij de gemeente Amsterdam naar mesologie. Ik vind het belangrijk om te kijken naar ieder persoon als uniek. Wat eet iemand, is iemand in beweging, doet iemand waar hij/zij blij van wordt, etc? Het complete individuele plaatje is van belang om je goed en gezond te voelen, een balans van lichaam & geest. Het spijsverteringsstelsel zie ik als de basis van waaruit allerlei processen in het lichaam in werking worden gezet. Waar iemand zich mee voedt is dan ook een belangrijk onderdeel van een consult bij mij.

Met allerlei klachten zoals bijvoorbeeld hormonale klachten, vermoeidheid, spijsverteringsklachten, huidklachten, etc kan je bij mij terecht. Maar ook voor een algemene check van je gezondheid.

Devin de Winter mesoloogDevin de Winter – Mesologie

Mijn naam is Devin de Winter. Ik ben mesoloog en co-osteopaat. Het uitzoeken van welke factoren er voor zorgen dat jouw chronische klachten in stand gehouden worden, vind ik super belangrijk. Vanuit het totaalbeeld gaan snappen wat er bij jou nodig is, vind ik het leukste van het hele vak. In de mesologie kijk je niet alleen naar de symptomen, maar draag je ook gelijk bij aan de gezondheid. Dit komt omdat er naar het geheel gekeken en behandeld wordt en het daardoor ook effect heeft op het geheel. En dit vind ik iets heel belangrijks van de mesologie. Je kan bij mij voor allerlei chronische klachten terecht zoals bijvoorbeeld: maag/darm klachten, gewrichtsklachten, hormonale klachten, huidproblemen hoofdpijnen.

Esther Fengler mesoloogEsther Fengler D.M. – Mesologie

Mijn naam is Esther Fengler en heb als stewardess al jarenlang de fantastische mogelijkheid vele landen te bezoeken. Hierdoor ben ik in contact gekomen met vele culturen en gewoonten, waaronder ook verschillende vormen van (natuur)geneeskunde als de Ayurveda en TCM (Traditionele Chinese geneeskunde). Mijn interesse was gewekt en dit bracht mij bij de mesologie!

Ik vind het iedere keer weer bijzonder hoe uniek ieder mens is en hoe sterk het herstellend vermogen van het menselijk lichaam. Dit laatste lukt alleen wanneer je lichaam in balans is. Ik help ik u graag u goede balans weer terug te vinden.

Bent u erg vermoeid of heeft u last van spijsverteringsklachten als buikpijn, winderigheid, obstipatie, diarree of juist een wisselend ontlastingspatroon? Dan help ik u graag. Maar ook voor huidproblemen of andere SOLK klachten (somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten), kunt u bij mij terecht.

U vind mij op de woensdagen en tijdens het kindercentrum op het Integraal medisch centrum. Ook ben ik onderdeel van het Expertise-Team-PDS, dit team richt zich op de behandeling en begeleiding van patiënten met het Prikkelbaar Darm Syndroom.

Wilt u een afspraak maken, dan kan dit online of telefonisch tijdens openingstijden (maandag-vrijdag van 9-17 uur). Meer informatie over mij en mijn praktijk in Lisse kunt u vinden op www.mesologiebollenstreek.nl.

Email: esther@mesologiebollenstreek.nl

Annemiek van den Bulck D.M. – Mesologie

Mijn naam is Annemiek van den Bulck, ik ben mesoloog en mesovoedingscoach. Ik ben werkzaam in Amsterdam in het IMC en in mijn praktijk in Den Haag. Als mesoloog integreer ik oosterse en reguliere westerse kennis met voedingsleer en orthomoleculaire geneeskunde. Mijn doel is om patiënten te helpen met praktische, haalbare adviezen om te genieten van een gezond leven en eventuele klachten te voorkomen of te verhelpen.

Binnen de mesologie bekijk ik wat uw type, uw bouw en uw leefgewoontes zijn en daar pas ik uw voeding op aan. Iedereen is verschillend en ons darmflora is uniek, dus wat voor de een geschikt is kan juist voor de ander ongeschikt zijn. Ik kan u ondersteunen in uw zoektocht naar wat het beste bij u past. Voeding, beweging en ontspanning spelen hierbij een grote rol.

U kunt bij mij terecht met verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld: maag/darmklachten, gewrichtsklachten, hormonale klachten, huidproblemen en hoofdpijnen.

U kunt ook online een consult boeken, zie het kopje “maak een afspraak” rechts bovenaan de website. Voor meer informatie over mij en het maken van een afspraak in mijn praktijk in Den Haag verwijs ik u naar mijn website: www.mesogezond.nl.

Email: annemiek@mesogezond.nl

Saskia Jorg D.M. – Mesologie

“Het inspirerende aan de mesologie voor mij is het steeds  opnieuw uitgedaagd worden om op zoek te gaan naar het waarom van een klacht bij deze specifieke persoon”.

Ik ga graag samen aan het werk gaan om de ontstaansgeschiedenis van een klacht aan te pakken. Het persoonlijke contact met de mensen en het kunnen mee helpen aan het verbeteren van kwaliteit van leven is voor mij een grote bron van inspiratie.

Daarnaast vind ik het geweldig om met de kracht van de natuur te kunnen werken. Een schat aan kennis is helaas in de vergetelheid geraakt in de afgelopen 150 jaar. Gelukkig komt er weer steeds meer interesse in wat de natuur voor je kan doen, of je nu ziek bent of niet. Het is mooi om deze kennis uit de traditionele geneeswijzen te kunnen inzetten en overdragen binnen mijn praktijk.

Als therapeut werk ik doel- en resultaatgericht. Inlevingsvermogen, behulpzaamheid, toewijding, eerlijkheid en kwaliteit zijn begrippen die bij mij passen.

Ik heb Mijn Mesologie Praktijk Mesos in 2005 opgericht en ik geniet nog iedere dag van mijn bijzondere vak. Daarnaast ben ik vanaf 2017 docent in de Opleiding Mesologie en word ik heel blij van het overdragen van dit bijzondere vak. Mijn diverse opleidingen; docent Lichamelijke opvoeding, Financieel controller, Acupunctuur en Systemisch werk komen zo prachtig samen.

Door mijn ruim 20 jaar ervaring als mesoloog, en de diversiteit aan mensen en hun klachten die ik in die 20 jaar geholpen heb kan je met een scala aan klachten bij mij terecht. Met name chronisch onverklaarbare (vermoeidheid)klachten, ook wel bekend als Algemeen Lichamelijke Klachten (ALK) alsmede long covid klachten behoren tot mijn expertise en het werken met baby’s en kinderen/pubers en preventieve ondersteuning bij sporters.

Email: s.jorg@mesologie.nl

Inga Frenay D.M. – Mesologie

In 2010 heb ik ervoor gekozen om een nieuwe weg in te slaan en te gaan doen waar echt mijn passie ligt, het helpen van kinderen en volwassenen om zo gezond mogelijk te worden en in hun kracht te komen staan.
Ik heb er toen voor gekozen om Mesologie te gaan studeren omdat het combineren van de verschillende zienswijzen, het heel breed naar een mens kijken en vanuit veel informatie te gaan ‘puzzelen’ om de oplossing te vinden, helemaal past bij mijn interesses en mijn talenten.
Voor mijn studie Mesologie ben ik 25 jaar in het bedrijfsleven werkzaam geweest, heb verschillende banen in marketing en merkstrategie gehad. Ik kan terugkijken op een interessante en leuke periode waarin ik goed heb geleerd om analytisch te denken, om lastige ‘puzzels’ te kunnen oplossen. Een vaardigheid die mij nu heel goed van pas komt om mijn patiënten te helpen!

Iedereen met chronische klachten kan bij mij terecht. Daarnaast heb ik als meer specifieke expertise mij verdiept in de behandeling van babies en kinderen. Dat doe ik zowel in mijn eigen praktijk, als binnen het Kindercentrum van het Integraal Medisch Centrum.

Email: ingafrenay@sterkmesologie.nl