Osteopaten

Paula Vasconcelos D.O. – Osteopathie

Paula is in Brazilië geboren en woont sinds 1988 in Nederland. Na 17 jaar professioneel met moderne dans te hebben gewerkt, besloot ze in 2001 osteopathie te gaan studeren. Ze heeft in 2008 de opleiding met succes afgerond en in tussen is moeder van 3 kinderen geworden. Het osteopathische concept (filosofie/wetenschap/kunst) brengt haar verder inzicht in het lichaam, beweging en de medemens.

De ontdekkingstocht naar de bron van gezondheid bij ieder mens, als uniek individu, vormt voor haar een grote inspiratie.

Email: pvasconcelos@imc-amsterdam.nl

Robert Muts D.M. / D.O. – Mesologie / Osteopathie

Robert is de oprichter en directeur van het IMC, met als centrale doelstelling de beste kwaliteiten van reguliere geneeskunde (wetenschap) combineren met de samenwerkende complementaire geneeswijzen. Werken aan de integratie van verschillende diagnostische methoden binnen een collectief van therapeuten. Streeft naar een kwaliteitskeurmerk, waarbij kwaliteit en effect beoordeeld wordt. Het IMC heeft een spilfunctie binnen de complementaire geneeskunde.

Met ruim 25 jaar ervaring heb ik inmiddels een ruime vaardigheid in het overzien van de oorzakelijke verbanden bij ‘onbegrepen klachten’. De combinatie van een brede kennis en inzichten combineer ik tevens in sreeningsonderzoek: een breed onderzoek waarbij het totale plaatje van de klachten in kaart wordt gebracht.

Mijn doelstellingen:

1. Hoger onderwijs in complementaire geneeswijzen bevorderen.
2. Complementaire behandelwijzen toegankelijk maken.
3. Samenwerking in de geneeskunde bevorderen.
4. De dieperliggende geneeskracht van het leven verder ontdekken, de gemeenschappelijke noemer vinden en deze herkenbaar openbaar maken.

Email: r.muts@imc-amsterdam.nl

Andreas Fratzl D.O. – Osteopathie

In 1994 ben ik door een blessure voor het eerst in aanraking gekomen met osteopathie. Mijn ervaringen met betrekking tot de mogelijkheden voor verbeterde genezing en het holistische concept, hebben mijn enthousiasme voor deze manuele behandelwijze alleen maar doen toenemen.

Sinds 2005 ben ik werkzaam als osteopaat en de titel D.O. (Diploma Osteopathie) heb ik in 2007 ontvangen.

Mijn werk als osteopaat omvat een breed spectrum. Hieronder valt het werken met zowel acute als ook chronische klachten bij volwassenen en kinderen. Verder sluit het werken met sporters / dansers nauw aan bij mijn verleden als professionele moderne danser.

email: acfratzl@imc-amsterdam.nl

Paul Janssens D.O. – Osteopathie

Osteopaat amsterdamMijn naam is Paul Janssens en ik ben sinds 2013 werkzaam als osteopaat in het IMC. Als osteopaat werk ik dagelijks met clienten aan het herstellen van bewegelijkheid en gezondheid. De motivatie voor het beoefenen van mijn vak, ligt in het persoonlijke contact en het dagelijks samenwerken met lichaam en geest om de ruimte te scheppen voor een pijnvrij en actief leven.
Meer informatie over mij en/of over osteopathie kan je vinden op www.osteopathie-janssens.nl.

Je kan online een afspraak met mij inplannen: als nieuwe client en als bestaande client.

Email: info@osteopathie-janssens.nl

Paul Phillips D.O. – Osteopathie

Als afgestudeerde van de European School of Osteopathy in Groot-Brittannië ben ik opgeleid in het toepassen van een breed scala aan onderzoeks- en behandeltechnieken. Deze achtergrond ondersteund mijn patiëntgerichte aanpak, waarbij ik voor ieder individu de meest passende strategie wil toepassen. Iedere klacht heeft een lichamelijk ‘verhaal’ en door ‘het verhaal’ van iedere klacht zo ver mogelijk terug te leiden naar diens origine, werk ik niet alleen symptomatisch, maar kan op deze wijze herhaling helpen te voorkomen. Aan de basis van mijn werk staat een immens respect en  diepe fascinatie voor het zelf genezend vermogen van ons lichaam. In mijn behandeling werk ik aan het herstellen (van het vrij-functioneren) van dit lichaamseigen vermogen en zoek ik voor iedere patiënt de meest natuurlijke weg terug naar zelf ondersteunende gezondheid en klachtenvrije deelname aan het
dagelijks leven.

Email: p.phillips@imc-amsterdam.nl

Nora Ziemens D.O. – Osteopathie

Nora Ziemens volgde de 6-jarige opleiding tot osteopaat in Amsterdam. In 2009 studeerde zij af en is sindsdien werkzaam in het IMC. In de osteopathie ga ik op zoek naar de oorzaak van een klacht. Ik zoek de bewegingsbeperkingen op die het lichaam weerhouden in zijn gezond functioneren en kijk wat nodig is om deze te verhelpen. Hierbij kijk ik naar de mens als geheel. Mijn focus richt zich op het lichaam terwijl ik mijn blik open houd naar andere lagen (psychisch, energetisch) en deze zo nodig betrek. Deze zoektocht fascineert mij. Te merken dat het lichaam in staat is veel klachten zelf op te lossen als het maar kan bewegen roept een groot respect in mij op.‘ Bijzondere interesse-gebieden zijn Neurologie en het samenspel tussen lichaam en geest.

Email: n.ziemens@imc-amsterdam.nl

Roelof Wielinga D.O. – Osteopathie

Roelof Wielinga werkte als fysiotherapeut op diverse plekken in Nederland, maar ook in Sint-Maarten, Oostenrijk en Zwitserland, waar hij een praktijk opzette. Het was leerzaam, maar cruciale vragen over het ontstaan van ziekte en aandoeningen bleven onbeantwoord. De opleiding Osteopathie aan het Sutherland College gaf belangrijke inzichten die hem in staat stellen dichter bij de bron van de klacht te komen. Zijn doel is te behandelen met onbevooroordeelde blik en respect voor de integriteit van het individu.

Email: r.wielinga@imc-amsterdam.nl

Birgit Gunzl D.O. – Osteopathie

Mijn naam is Birgit Gunzl, geboren en getogen in Wenen. Mijn eerste passie, de hedendaagse dans, heeft mij in 1996 naar Nederland gebracht. Vervolgens heb ik mijn waardering voor, en het communiceren via het menselijke lichaam in de osteopathie dieper kunnen doorgronden en uitwerken. De interactie tussen geest en lichaam of juist het feit dat het één bij gratie van het ander bestaat vind ik een fascinerend gegeven. Wat kan jouw lijf mij vertellen en hoe kunnen wij samen het functioneren beïnvloeden en bevorderen?

Iedereen gaat op zijn eigen manier uitdagingen aan en heeft daarvoor ook zijn eigen unieke oplossingen. We beginnen met een inventarisatie van alle bewegingsbeperkingen en dan gaan we op zoek naar datgene dat jouw lichaam nu nodig heeft om van zijn klachtenpatroon af te komen. Het doel hierbij is het vinden van een nieuw evenwicht en het herstellen van een zekere belastbaarheid van het lichaam.

Email: b.gunzl@imc-amsterdam.nl

Ton van Loosbroek D.O. – Osteopathie

Email: t.vanloosbroek@imc-amsterdam.nl

Lisette Bruning osteopaat IMCLisette Bruning – Osteopathie

Ik ben Lisette Bruning. Vanuit mijn opleiding logopedie wilde ik toch graag met meer kinderen tegelijk werken, heb de PABO gedaan en 13 jaar in het Speciaal Basisonderwijs gewerkt. Toen ik het idee kreeg dat het nodig was op een veel breder vlak met deze kinderen (en hun leerkrachten/begeleiders) aan de slag te gaan raakte ik geïnspireerd door het vak Osteopathie.

Stem is altijd mijn passie en mijn hobby geweest. Heb zelf veel gezongen, zelfs overwogen daar mijn beroep van te maken maar wilde toch graag vanuit plezier kunnen blijven zingen.

Mijn thesis gaat over Osteopathie en beroepszangers en hoop die in september te verdedigen.

Door al deze ervaring ligt mijn specialiteit bij zangers, mensen met stemklachten en kinderen (en begeleiders) met speciale behoeften. Daarnaast heb ik nog zijpad gelopen binnen verslavingszorg. Dat lichamelijk welbevinden en persoonlijke ontwikkeling samen oplopen heeft me altijd gefascineerd.

Email: lbruning@dds.nl

Lorena Zuniga – Osteopathie

Ik ben geboren in Argentinië, ben opgegroeid in Frankrijk en woon sinds 2005 in Nederland. Meer dan 20 jaar geleden raakte ik bij een ongeval aan beide knieën gewond; sindsdien had ik moeite met lopen. Er werd mij verteld dat ik nooit meer zou kunnen hardlopen; ik kon alleen maar zwemmen. Pas toen ik 14 jaar geleden naar Nederland verhuisde, ontdekte ik osteopathie en dankzij een osteopaat in Den Haag kon ik na 4 consultaties weer normaal lopen en na een paar extra consultaties weer sporten. Ik was zo ontroerd door de ervaring dat ik heb gekozen voor een carrièreverandering: van jurist naar osteopaat.

Mijn thesis, ben ik van plan te verdedigen in september.

Email: zunigalorena@zuniga-osteopathie.nl

Peter Smeenk osteopaatPeter Smeenk D.O. – Osteopathie

Passie voor mijn medemens, respect en bewondering voor de kracht van de natuur, inspireerde mij het pad van de osteopathie te volgen.
Het lichaam en de geest, zijn in staat zelf de klachten op te lossen wanneer zij voldoende mogelijkheid hebben tot beweging en uitwisseling.
Kennis op het gebied van anatomie, fysiologie, neurologie, embryologie en van de reguliere pathologie vergroot mijn inzicht in het klachtenpatroon van de patiënt.
Elk mens heeft daarentegen weer zijn eigen verhaal wat me fascineert, inspireert het vak zeer bijzonder maakt.
In 2010 heb ik de studie voor Osteopathie afgerond aan het College Sutherland te Amsterdam afgerond en ben sinds die tijd werkzaam in Amsterdam Zuid en nu ook op het Integraal Medisch Centrum.

Email: osteoamstelland@cs.com

Maak een Afspraak