In het Integraal Medisch Centrum werken speciaal opgeleide Trauma Team osteopaten onder leiding van Danny van der Ven DO.
In samenwerking met dr. Ruben van Veen en dr. Pim van Rutte, beide traumachirurg in het OLVG te Amsterdam, is osteopathie toegevoegd aan het traumaprotocol van patiënten die behandeld zijn door een traumachirurg.

Osteopathie begeleidt het herstelproces, met aandacht voor de bloedvaten, spieren, zenuwen, met de nadruk op de genezing, die vanuit het bindweefsel plaats vindt. Hierdoor verloopt, volgens onderzoek, het herstelproces vele malen sneller en veelal zonder complicaties. De begeleiding is individueel ingericht, met aandacht voor alle persoonlijke omstandigheden.

Het Trauma-Team bestaat uit afgestudeerde osteopaten DO, die met een extra opleiding traumatologie expertise hebben verworven op het gebied van traumata. De expertise bestaat uit zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden voor het behandelen van het herstelproces na een trauma c.q. een trauma-operatie. Hierbij wordt speciaal gelet op het voorkómen van complicaties en het herstel zo spoedig en adequaat mogelijk te laten verlopen.

Op dit moment kunt u een afspraak maken bij Andreas Fratzl en Ralph Janssen Daalen

Heeft u vragen over het Trauma-Team-IMC of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met onze balie.

Er volgt spoedig een speciale website, waar de behandelaars van het Trauma-Team staan geregistreerd.