Galblaas (Galstenen)

Galblaas (Galstenen)

galstenen in de galblaas

Wat is het?

Onder galstenen verstaat men zowel stenen in de galblaas als stenen in de galwegen. Het merendeel van de stenen bevat cholesterol. Vaak komt een galsteen aan het licht door het optreden van een galkoliek. Veel patiënten met galstenen hebben echter in het geheel geen klachten. Echografie is effectief om de stenen aan te tonen.

Reguliere behandeling is gericht op pijnstilling of cholecystectomie.

 

Het ánders kijken van het IMC

In het IMC wordt aandacht besteed aan de voeding (cholesterol verminderd) en middelen om de galsecretie te stimuleren (Meso-Voedings-Coach, Mesologie).

 

Wat kan het IMC?

Voor de behandeling van galsteenpatiënten bij wie chirurgisch ingrijpen niet nodig is, beschikt de homeopathie over veel middelen die de constitutie verbeteren; dit verkleint de kans op kolieken aanzienlijk.

Een gerichte diagnose van de complexiteit aan oorzakelijke factoren kan worden verkregen door de Mesologie.

Lees ook verder bij de Kennisbank van het IMC: de lever, vetzuren.

Lees ook de Column van het IMC: Ánders kijken …. om op te letten bij vetten.

 

de galblaasCasus: Gallige pijn

Patiënt 36 jaar met als klacht: een plek onder de ribbenboog rechts. Regelmatig zet er een pijn op de plek, trekt naar achteren. De pijn duurt een paar dagen en verdwijnt weer. Om de paar dagen komt de pijn weer. Het probleem ligt in de indikking van de gal in de galblaas, hierdoor zet de galblaas regelmatig op, om met krampachtige contracties te ledigen in de darm. De oplossing is met een Schüsslerzout en een kruid de gal ‘opnieuw te programmeren’ en de voeding aanpassen. Als onbegrepen klachten begrepen worden kan er behandeld worden.