Webinar 2: de werking van cellen in je lichaam

immuniteit-corona
Webinar 3: Immuniteit en corona
28/03/2020
Het Integraal Medisch Centrum helpt zorgverleners
06/04/2020
immuniteit-corona
Webinar 3: Immuniteit en corona
28/03/2020
Het Integraal Medisch Centrum helpt zorgverleners
06/04/2020
werking cellen lichaam

Voor iedereen die meer wil leren over de werking van cellen in je lichaam.

Op maandag 6 april gaven Robert Muts en Remy Muts om 19:00 uur een webinar over de werking van cellen in je lichaam.  Dit keer speciaal voor mensen zonder kennis van geneeskunde.

Kijk het webinar over de werking van cellen in je lichaam hieronder terug

Inhoud van het webinar werking van cellen in je lichaam

In dit webinar leer je alles over de werking van de cellen in je lichaam, in de metafoor van een gebouw. Veel gebouwen vormen een wijk, wijken vormen een stad (orgaan) en steden vormen een maatschappij (de mens). Hoe gaat dat met zaken als het transport (aan- en afvoer) en communicatie? Hoe werkt je afweer? Hoe werken de cellen in je lichaam?

In deze metafoor: wat gebeurt er als een inbreker het gebouw in komt? Of ergens de stad aanvalt? Welke inbrekers bedreigen ons en wat kunnen we ertegen doen?

Bekijk ook de pdf met de slides van het webinar.

Over de sprekers

  • Robert Muts is directeur van het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam en directeur van het College voor Osteopathie Sutherland en de Academie voor Mesologie. Zijn thesis van 1991 beschreef de werking van het BBRS in relatie tot therapie.
  • Remy Muts is BSc in Molecular Life Science aan de Universiteit Utrecht (UU) en rond nu zijn Master Infection & Immunity af aan de UU met een stage in immunologie aan het Karolinska Instituut in Stockholm. Daarna volgt een PhD aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) in Medische Microbiologie.