Webinar 3: Immuniteit en corona

IMC Nieuwsbrief voorjaar 2019
13/06/2019
werking cellen lichaam
Webinar 2: de werking van cellen in je lichaam
03/04/2020
IMC Nieuwsbrief voorjaar 2019
13/06/2019
werking cellen lichaam
Webinar 2: de werking van cellen in je lichaam
03/04/2020
immuniteit-corona

Webinar voor iedereen die meer wil leren over immuniteit en corona, virussen, en de behandeling daarvan

Op woensdag 01 april om 19:00 uur gaven Robert Muts en Remy Muts een webinar over de werking van ons immuunsysteem, in bijzonder in relatie tot virussen als corona. Een belangrijk thema in deze tijd. 

Kijk het webinar over immuniteit en corona terug

Inhoud van het webinar over immuniteit en corona

De toestand van ons immuunsysteem is van belang voor de reactie op een virus. Het bindweefsel reageert altijd eerst met een aspecifieke afweerreactie. Afhankelijk van het verloop kan een specifieke afweerreactie ingezet worden.

Vragen die dinsdag aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: wat is een virus? Waarom zijn er geen medicijnen voor? Wat betekent een infectie en wat kun je hier zelf aan doen? Wat is het belang van (complementaire) therapie bij infectieziekten? Hoe zit het met immuniteit en corona? Ook kunnen enkele vragen van deelnemers worden beantwoord.

Bekijk ook de pdf met de slides van het webinar.

Over de sprekers

  • Robert Muts is directeur van het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam en directeur van het College voor Osteopathie Sutherland en de Academie voor Mesologie. Zijn thesis van 1991 beschreef de werking van het BBRS in relatie tot therapie.
  • Remy Muts is BSc in Molecular Life Science aan de Universiteit Utrecht (UU) en rond nu zijn Master Infection & Immunity af aan de UU met een stage in immunologie aan het Karolinska Instituut in Stockholm. Daarna volgt een PhD aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) in Medische Microbiologie.