Zoete aardappel met zalm & avocado

De gezonde zoete aardappel hapjes zijn super makkelijk om te maken. Je hebt enkel zoete aardappel, avocado, gerookte zalm, haver fraiche (of creme fraiche) , lente ui, pijnboompitjes en een snuf zout, peper en scheutje olijfolie. Zoete aardappel gebruik je in dit recept als toastje voor de avocado en zalm, ziet er heel leuk uit, is lekker en ook nog eens heel erg puur en voedzaam!

Ingrediënten (8 porties.):

  • 1 grote zoete aardappel
  • snufje zout, peper en olijfolie
  • 1 halve avocado
  • 1 eetlepel haver-fraiche of kokos-creme
  • 600 gr. gerookte zalm
  • 1 lente-uitje
  • 100 gr. doperwten
  • 10 gr. Pijnboompitjes (andere noten)
  • eventueel chilivlokken

Bereiden:

  1. Snijd de zoete aardappel in 8 schijfjes, schillen hoeft niet.
  2. Verhit wat (olijf)olie in een grill pan en grill hier de zoete aardappel in met wat zout & peper. ⁠
  3. Prak een halve avocado met peper, zout en 1 el haver-fraiche en doe dit op de zoete aardappel als deze klaar is.
  4. Daarop leg je de zalm, wat lente ui, pijnboompitjes en eventueel chili vlokjes⁠