Ingrediënten (4 pers.):

  • 3 paprika’s of 4 wortels of 2 pastinaken.
  • 2 blikken tomaten (pomodorini á 400 gram)
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeper
  • Bieslook of Daslook
  • 1 blik bonenmix (á 300 gram)
  • 250 gram romige kokosyoghurt
  • 2 limoenen, olijfolie, peper en zout
  • 4 takjes koriander

 

Bereiden:

Hak de bieslook (daslook) fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Of dunschil de wortels of pastinaak en snij ze klein. Haal eventueel de zaadjes uit de peper en hak fijn.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan, bak de ui en stukjes paprika 6-8 minuten op laag vuur. Bestrooi de groenten met gerookt paprikapoeder en voeg de tomaten uit blik toe. Roer door en laat 8-10 minuten zachtjes koken.

Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de bonenmix in een vergiet en spoel ze af. Schep de bonenmix door de saus en laat ze 2-3 minuten opwarmen.

Verdeel de chili sin carne over de borden, geef de kokosmelk erbij en bestrooi met koriander. Snijd de limoentjes in parten en geef erbij. Om de chili aan tafel verder op smaak te brengen. Serveer eventueel met tortillachips.