Griekse Salade.

Ingrediënten (4 pers.):

  • 2 st. Dodoni feta (200 gr.)
  • 125 gr. gemengde sla
  • 200 gr. trostomaat
  • 1 komkommer
  • 1 klein handje bieslook
  • 100 gr. groene olijven
  • 5 eetlepels bloem

Dressing:

  • 1 takjes dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Paprikapoeder en zout

 

Bereiden:

Dep de feta droog met een keukenpapiertje. Haal de feta blokken 2 x door de bloem en klop tussentijds af. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de feta op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.

Verdeel de sla over een schaal. Snijd de komkommer in blokjes, de tomaten in partjes en de bieslook in kleine stukjes. Verdeel dit samen met de olijven over de salade.

Maak een dressing van de citroensap en olijfolie. Hak de dille fijn en voeg dit toe. Breng de dressing op smaak met paprikapoeder en zout en verspreid dit over de salade.

Leg de gebakken feta op de salade en serveer meteen.