Havermoutpap met kokoksmelk.

Havermout kun je op veel verschillende manieren bereiden. Zo kun je er warme havermoutpap van maken of de havermout over je yoghurt strooien. In veel recepten wordt geadviseerd havermoutpap met melk te bereiden. Misschien ben je lactose-intolerant, in dat geval kun je je havermout prima met water maken. Deze is met kokosmelk.

Ingrediënten (2 pers.):

  • 40 gr havermout
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 0,5 banaan

Verwarm de kokosmelk en het water in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de havermout toe en breng het aan de kook. Laat dit een paar minuten zachtjes koken.

Bak in de tussentijd de ananas goudbruin in wat kokosolie of plantaardige boter. Voeg vlak voor het einde een kneepje agavesiroop toe en schud de pan nog even heen en weer.

Toast de kokosflakes in een droge koekenpan goudbruin. Let op dit gaat heel snel. Doe de havermoutpap in een kom. Verdeel de banaan en gekarameliseerde ananas er overheen. garneer de havermout met de getoaste kokos.