Integrale aanpak van depressie

Je eet wat je weet?
03/04/2014
Osteopathie en preventie
07/10/2014
Je eet wat je weet?
03/04/2014
Osteopathie en preventie
07/10/2014

Patiënt van 42 jaar met een manisch-depressieve stoornis, tegenwoordig bipolaire stoornis genoemd. De persoon kan het ene moment heel erg uitgelaten zijn (manie), het andere moment heel erg neerslachting (depressie). Wisselende stemmingen worden afgewisseld met periodes waarin het relatief rustig is.

Bipolaire stoornis

“De bipolaire stoornis is een ernstige, chronische ziekte die niet kan worden genezen. Wel kunnen sommige symptomen met medicatie verminderen of verdwijnen en kan een nieuwe episode worden voorkomen.”. De behandeling gebeurt vaak met medicijnen, zoals Lithium, antidepressiva, antipsychotica en valproïnezuur, soms gecombineerd met psychotherapie. Deze patiënt slikte reeds 4 jaar lithium in hoge dosis, een medicament dat emoties dempt, hoe het werkt is niet bekend, wel een hele rij van bijwerkingen.

De behandeling is gestart met het mesologisch ondersteunen van de organen, die door de lithium slechter functioneerden. Vervolgens aanpassing in voeding naar een persoonlijke balans. Na een half jaar overgegaan op osteopathische behandelingen. Osteopathie richt zich op de vrijheid van weefsels, o.a. organen, zodat deze hun functies beter uit kunnen oefenen. Ook de emotionele functies. Na 2 jaar werd alle medicatie afgebouwd.
We zijn nu 2,5 jaar verder en de patiënt slikt geen medicijnen meer, heeft zijn voeding aangepast en kent zich zelf weer. De emoties zijn in balans, in overeenstemming met zichzelf. De energie en de levenslust zijn terug. Zonder chemisch te maniepuleren is ook deze persoon gewoon zichzelf geworden.