Nasi Goreng zonder rijst

Nasi kennen we allemaal, maar zonder rijst, soja of nachtschadegroenten. Een  kruidig snel-klaar recept dat ideaal is om pit te brengen in gure dagen. Nog sneller: voorgesneden groenten. Bloemkoolrijst, geraspte worteltjes en fijne stukjes prei vind je namelijk ook in de koel- of vriesafdeling van je supermarkt. Lekker met een spiegelei er bovenop.

Ingrediënten (4 pers.):

  • 1 hele bloemkool (circa 450 gr.), geraspt tot ‘rijst”
  • 3 wortels (circa 200 gr.), geraspt
  • 200 gr grote garnalen, gekookt en gepeld
  • 1 prei, in fijne stukjes
  • Handje bieslook, fijn gesnipperd
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 4 kruidnagels
  • 1 à 2 theelepels zeezout, naar smaak
  • 2 bosuitjes
  • 1 limoen
  • Verse koriander
  • Kokosolie

 

Bereiden:

Heb je de groenten niet voorgesneden gekocht, dan ga je eerst de wortels raspen, de ui snipperen, de prei in fijne schijfjes snijden, en de bloemkool tot “rijst” malen. Gebruik hiervoor een kleine keukenmachine of het hakmolentje van je staafmixer.

  • Schep 2 eetlepels kokosolie in een grote pan en laat hierin de garnalen twee minuten aanbraden. Haal ze er dan weer uit en zet even opzij.
  • Doe weer 2 eetlepels kokosolie in de pan en voeg de snippers bieslook en de kruiden toe. Laat 2 minuten fruiten.
  • Dan weer 3 eetlepels kokosolie bijvoegen en dan de bloemkoolrijst, geraspte worteltjes en fijne stukjes prei erbij mengen. Roerbakken: 5 minuten.
  • Doe de garnalen er weer in, voeg het zeezout toe en roerbak nog eens 5 minuten.

Even proeven of alles gaar is. Verdeel dan de nasi goreng over de borden en werk af met fijngesnipperde bosuitjes, wat verse koriander en een partje limoen.