Preventieve controle

winterdepressie aanpakken
Winterdepressie
09/01/2014
Burnout en (op)voeding
20/02/2014
winterdepressie aanpakken
Winterdepressie
09/01/2014
Burnout en (op)voeding
20/02/2014

Een vrouw, 60 jaar komt 8 jaar geleden in het IMC op consult. De klachten bestaan uit buikpijn sinds een half jaar, met hevige aanvallen. Volgens de internist zijn er ontstekingen in de dikke darm. Aangezien haar moeder bekend was met M. Crohn, was preventief medicatie ingesteld. Deze helpt echter niet (meer?). Bijkomende klachten zijn slapeloosheid, om 01.00 uur wakker worden , dan weer inslapen en vervolgens vroeg wakker.

Onderzoek

Na uitvoerig onderzoek is zij zowel mesologisch als osteopathisch behandeld. De mesologie was gericht op herstel van de darm en van de lever, de osteopathie op de ‘verzakkingen’ en fixaties in de buik. De eerste 4 weken ging het slechter, een reactie die wij vaak zien. Dat is ook een goede reactie. Een lichaam met chronische problemen geeft foutieve reacties; het is de bedoeling dat deze reacties langzaam ombuigen naar goede reacties. Dat heeft meestal, zoals wij noemen, een beginverergering. Na vijf maanden zijn de reguliere medicijnen gehalveerd en blijven er nog 2 natuurlijke Ayurvedische kruiden, in die vijf maanden zijn 3 behandelingen gegeven.

Voortgang

Na een jaar therapie gaan we over op een regelmatige controle van twee maal per jaar, waarbij bekeken wordt hoe de functies, bewegingen, fixaties, etc. zich verhouden en uiteraard of er klachten optreden. Na 4 jaar gaan we over op een controle van een maal per jaar. In de tussentijd heeft zij een maal een parasiet opgelopen, wat met tussentijdse behandelingen relatief snel opgelost was.
We zijn nu acht jaar verder, met een controle van een maal per jaar. Omdat zij aangeeft dat het de laatste 6 weken voor de controle langzaam slechter gaat, vervroegen we de ‘APK’ iets.

Dit zijn patronen die we vaak tegen komen. Een maal chronische, langdurige klachten gehad, dan vervalt een lichaam vrijwel altijd in ‘oude’ patronen. Een preventieve controle voorkomt dat deze oude patronen weer klachten c.q. ziekten veroorzaken.