Risotto met kip en spinazie
Ingrediënten (4 pers.):
- 300 gr. risottorijst
- 1 ui
- 100 gram verse spinazie
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gr. groene asperges
- 300 gr. kippendijfilets
- 100 gr. doperwten
- 50 gr. Parmezaanse kaas
- 1 glas witte wijn
- 3 takjes basilicum
- olijfolie
Bereiden:
Schil de ui en hak het fijn. Hak de onderkant van de groene asperges en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Dep de kippendijfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze rondom met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de kip rondom bruin. Neem ze uit de pan en snijd ze in reepjes.
Bak de ui glazig in het bakvet van de kip, verhit eventueel wat extra olijfolie wanneer de pan heel droog is. Voeg risottorijst toe en bak 2-3 min tot korrels glazig zien. Blus af met de witte wijn, roer door tot de wijn is opgenomen door de risotto en voeg dan soeplepel voor soeplepel 500 milliliter van de bouillon toe.
Wil je liever geen wijn gebruiken? Dat kan, begin direct met het toevoegen van de bouillon en sla de stap waar je de witte wijn toevoegt over.
Schep daarna de groene asperge stukjes door de risotto en schenk in 1 x de resterende 500 ml. bouillon in de pan. Laat 7 minuten, af en toe roerend, zachtjes koken.
Schep de spinazie en diepvries doperwten door de risotto tot de spinazieblaadjes geslonken zijn. Roer de geraspte Parmezaanse kaas en ee eetlepel olijfolie (extra vierge) door de risotto. Breng extra op smaak met peper en zout. Schep de plakjes kip er door en versier de risotto met basilicum en wat extra Parmezaanse kaas, als je dat lekker vindt.