Thaise Salade.

Ingrediënten (4 pers.):

  • 175 gr couscous
  • 1/4 rode kool
  • 200 gr wortelen
  • 3 st. lente ui of bieslook
  • 8 st. mini komkommers
  • 50 gr cashewnoten

Dressing:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Sap van een limoen
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 theelepel paprikapoeder

 

Bereiden:

Doe de couscous in een kom. Giet er kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek dit af met een bord en laat even 5 minuten staan. Roer de couscous los met een vork en doe in een kom.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes en schaaf dunne plakjes van de komkommer. Rasp de wortelen grof en snijd de lente ui (of bieslook) in ringen, Voeg dit bij de couscous.

Voeg de dressing toe aan de couscoussalade en meng door elkaar. Garneer de Thaise salade met gehakte cashewnoten en eventueel wat zwart sesamzaad.