Mindfull Yoga IMC AmsterdamDeze yoga is een milde vorm vanuit hatha yoga in combinatie met mindfulness oefeningen. De bewegingen worden rustig uitgevoerd en u wordt uzelf bewust van uw lichaam door te ervaren zonder oordeel. De ademhaling is hierbij een belangrijk onderdeel. Een goed adempatroon voorziet uw lichaam van de juiste hoeveelheid zuurstof. Ook helpt uw adem om bewust te worden van spanningen in uw lichaam. Door deze spanningen los te laten, kunnen uw adem en energie vrij stromen en krijgt u verbinding met uw lichaam.

Deze vorm benadert yogalessen vanuit zachtheid en ruimte. Een krachtige benadering kan verward worden met hardheid, waardoor u al snel vanuit wilskracht bezig bent in plaats vanuit een natuurlijke ontspanning.

Mindful Yoga

Mindful yoga geeft innerlijke rust, werkt stress verlagend en helpt bij slaapproblemen. Lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht nemen toe. Klachten kunnen verminderen en ze kunnen zelfs verdwijnen. U leert beter omgaan met eventuele (chronische) pijn. Tijdens deze lessen wordt het verschil duidelijk tussen pijn accepteren en pijn verdragen.

Om deel te nemen aan een yogales is het niet belangrijk dat u lenig bent. Belangrijker is om te kijken waar uw eigen mogelijkheden liggen.

Lessen

Let op!: momenteel wordt er geen Mindful Yoga les gegeven in het IMC.