Alternatief en allergie

Eerste of tweede stem
16/12/2014
Mafi-Olijf
11/06/2015
Eerste of tweede stem
16/12/2014
Mafi-Olijf
11/06/2015

Quercitine is een stof die van nature hooikoorts, sinusitis en astma-aanvallen vermindert. Quercitine blokkeert allergische reacties tegenover pollen en vermindert in belangrijke mate ontstekingsreacties in de luchtwegen. Histamine is een stof die vooral in eiwitrijk voedsel voorkomt. Histamine is mede verantwoordelijk voor het ontstaan van allergieën en ontstekingsreacties.

Vermindering allergische reacties

Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die dagelijks quercitine innemen 96 procent minder histamine in hun bloedbaan hebben. Dit leidt tot een drastische vermindering van allergische reacties. Quercitine is terug te vinden in appelen, uien, rode druiven, frambozen en groene thee. Quercitine wordt beter opgenomen indien het samen met ananas wordt geconsumeerd. Ananas bevat het belangrijke enzym bromelaïne.

Ook Indische kruiden zoals Pongamia glabra en sphaeranthus indicus werken anti-allergisch, in het bijzonder albizia lebbeck, via het zogenaamde washing-out fenomeen, het ‘wegspoelen’ van stoffen die allergische reacties veroorzaken.
Het genoemde fruit is in het algemeen zorgeloos in de nemen, voor de Indische kruiden is onderzoek en advies nodig. Maar een minder snotterig voorjaar is in het algemeen best mogelijk.