Mafi-Olijf

Alternatief en allergie
11/05/2015
Natuurlijk slapen
21/02/2016
Alternatief en allergie
11/05/2015
Natuurlijk slapen
21/02/2016

Mediterraan dieet

Wil je 3 jaar langer leven, minder kans hebben op hart- en vaatziekten en ook nog afvallen? Volgens veel wetenschappelijke onderzoeken is het antwoord simpel: het mediterraan dieet. Dit bestaat uit veel vis met verse groenten en alles ruim overgieten met olijfolie. Het geheim zit ‘m vooral in de goede vetten. De Harvard School of Public Health raadt aan bij elke maaltijd een fles olijfolie op tafel te zetten. De vraag naar olijven verdubbelde de afgelopen 20 jaar en daar zit ook een probleem.

Mafi-olijfoliën

In Spanje was het afgelopen jaar extreem droog en in Italië vielen de olijfbomen ten prooi aan ziekten en insecten. In beide landen werd 50% minder geoogst. In Griekenland, Turkije en Tunesië was het wel goed, maar de prijzen zullen stijgen.
Hierdoor zullen ook mafi-olijfoliën op de markt komen. Zonnebloemolie kan gemakkelijk worden vermengd met chlorofyl, waardoor het groen wordt en met betacaroteen smaakt het ook nog naar olijfolie. Het is bekend dat ook kleine olijfboeren de eigen oogst verdunnen met neutrale soorten, zoals sojaolie. Alleen testen in het laboratorium kunnen dit aantonen. Kijk dus vooral uit waar de olie vandaan komt en hoe eerlijk de producenten, importeurs en handelaren zijn.