Hooikoorts nadert, Mesologie helpt

Natuurlijk slapen
21/02/2016
Opgeblazen diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom
Opgeblazen diagnose
15/12/2017
Natuurlijk slapen
21/02/2016
Opgeblazen diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom
Opgeblazen diagnose
15/12/2017

 

“Hooikoortsexplosie”

Volgens wetenschappers komt er een “hooikoortsexplosie”. Na de lange winter staat de lente op uitbarsten. In de lente komen de pollen (stuifmeel) vrij wanneer de bomen, grassen en andere planten gaan bloeien. Hooikoorts is een overreactie op deze pollen. De overreactie wordt veroorzaakt doordat het afweersysteem al in een overdrive functioneert. Normaal kan de afweer van de mens de aanwezigheid van pollen prima verwerken.

Pollenallergie

Ofwel die pollen die in je afweeremmer komen, worden verwerkt door het immuunsysteem van je bindweefsel. Wanneer deze emmer al (gedeeltelijk) vol is, volgt een overreactie: een pollenallergie. Dit kan lijden tot de volgende klachten: jeukende of kriebelende neus en neus-keelholte, niesbuien, verstopte neus, loopneus, kriebelhoest, branderige slijmvliezen, tranende soms bloeddoorlopen ogen en soms lichte benauwdheid. Bijkomende verschijnselen kunnen zijn: hoofdpijn, vermoeidheid, ontstekingen van de bijholtes en keelontsteking.

Zorg dat je emmer leeg is voordat de pollen komen. Mesologie maakt voor iedereen een individueel plaatje over het functioneren. Iedere patiënt wordt totaal onderzocht en de vitale functies worden in kaart gebracht. Zo ontstaat een ‘kaart’ met daarop de goede functies en de dysfuncties. vanuit de dysfuncties wordt gekeken naar hun bijdrage bij het vullen van de emmer.