Krentenbaard (Impetigo)

Krentenbaard (Impetigo)

krentenbaard of impetigo

Wat is het? 

Impetigo vulgaris of bullosa is ook wel bekend als de krentenbaard, meestal veroorzaakt door streptokokken of stafylokokken. De voorkeurs locatie is in het gelaat, maar impetigo kan over het gehele lichaam voorkomen.

 

Het ánders kijken van het IMC

Alle bacteriën in het menselijke lichaam leven in symbiose met de ‘gastheer’. Deze symbiose zorgt voor een normaal evenwicht. Wij kijken naar de oorzakelijke verbanden waarom dit evenwicht is verstoord en er een ‘overgroei’ van de stafylokokken of streptokokken ontstaan.

 

Wat kan het IMC?

Vaak zit er een intolerantie of allergie aan ten grondslag (Meso-Voedings-Coach). Ook de Mesologie biedt in 80% van de gevallen goede resultaten.

 

Casus krentenbaard:

Verleden jaar kwam een kind van 3 jaar onder behandeling wegens een terugkerende krentenbaard. Regulier werd deze gedurende 6 maanden behandeld met antibiotica en cortison, helaas zonder resultaat. Krentenbaard of impetigo is een besmettelijke infectie met een bacterie (staphylococcus aureus). Deze bacterie komt overal voor en veroorzaakt infecties …. als het de kans krijgt. Bij nader onderzoek bleek het kind een forse glutenintolerantie te hebben. Met een dieet en gerichte medicatie was de huid in 2 dagen beter en na 7 dagen weer gezond. De krentenbaard is ook niet meer terug gekomen.

 

Lees ook verder bij de Kennisbank van het IMC: over de bouw van de huid (droge huid), huidaandoeningen en allergie & intolerantie.