Vergoedingen

Op deze pagina vindt u de links naar overzichten van de verzekeraars die de consulten van de osteopaat of mesoloog (gedeeltelijk) vergoeden.

Wilt u weten of uw verzekeraar mesologische consulten/behandelingen en/of bijbehorende medicijnen vergoedt, dan kunt u deze link raadplegen.

We adviseren u om uw verzekering voor de zekerheid toch goed na te kijken op vergoedingen van onze therapieën.

Tip: U kunt uw aanvullende verzekering ook bij een andere verzekeraar afsluiten, dan waar u uw basisverzekering heeft. Dit kan besparingen opleveren.

Voor een behandeling osteopathie kunt u deze link raadplegen.

Nieuwe zorgverzekering kiezen

Ieder jaar kunt u weer voor een nieuwe zorgverzekering kiezen. De nieuwe polissen kunnen via de meeste websites van de verzekeraars bekeken worden. Zowel Mesologie als Osteopathie zijn voordelig in hun behandelingskosten. De frequentie in behandeling is laag (gemiddeld 1 maal per 4/6 weken tot maximaal 8 maal per jaar). De totale kosten moeten wel opwegen tegen de premie van het aanvullende pakket.

Alternatieve zorg, waar de Mesologie onder valt, kunt u uitsluitend in een aanvullend pakket meeverzekeren. Deze aanvullende verzekering hoeft u niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten als waar u de basisverzekering heeft. Ondanks dat de meeste zorgverzekeraars vermelden dat zij iedereen accepteren voor een aanvullende verzekering, is er geen acceptatieplicht.
Ieder jaar heeft iedereen de vrijheid om een andere zorgverzekeraar te kiezen. Alle gelegenheid dus om rustig de beste keuze te maken. Maar denkt u er wel aan dat uw oude zorgverzekering voor 1 januari opgezegd moet zijn.

Als u een keuze maakt voor een (nieuwe) verzekering en u wilt alternatieve zorg meeverzekeren, is het raadzaam om op de volgende zaken te letten:

  • Kijk naar de vergoedingen in de aanvullende verzekeringen, onder alternatieve zorg.
  • Vaak wordt het lidmaatschap van een beroepsvereniging, (de NVVM, NRO, NOF, etc.), als voorwaarde genoemd wordt. Alle in het IMC werkzame therapeuten zijn bij een beroepsvereniging aangesloten. Soms worden uitsluitend consulten door een arts vergoed.
  • Vaak wordt de  jaarvergoeding beperkt door een maximum bedrag  of door een maximum vergoeding per consult.
  • Als u kiest voor een zogenaamde naturapolis, dan kan het voorkomen dat uw verzekeraar u naar een bepaalde zorgverlener stuurt, bij een restitutiepolis heeft u meer keuzemogelijkheden.