Voedselcombinaties

Voedingspatroon met verhoogde Lysine/Arginine-verhouding
31/10/2017
Voedingspatroon met verhoogde Lysine/Arginine-verhouding
31/10/2017

Zeer veel mensen hebben last van spijsverteringsproblemen: opgezette buik, darm-rommelen, buikpijn, slechte ontlasting, oprispingen, etc. Maar ook uitingsvormen buiten het maagdarmkanaal: allergieën, eczeem, hoofdpijn, gewrichtspijnen, etc.

De oorzaak is veelal terug te voeren op verkeerde voedselcombinaties, waardoor gisting en rotting ontstaat. Hierdoor ontstaan gifstoffen die in het bloed terechtkomen en zodoende het hele organisme en de natuurlijke afweer belasten.

Gisting ontstaat door slechte vertering van koolhydraten en rotting wordt veroorzaakt door het niet goed verteren van eiwitten. Deze verslechterde spijsvertering ontstaat o.a. door het gelijktijdig eten van koolhydraten en eiwitten.

Bijvoorbeeld:

  • brood met kaas of vleeswaren,
  • aardappels met vlees, vis, ei, kaas,
  • rijst, deegwaren met vlees, etc.

Het lichaam moet dan kiezen: of de eiwitten worden verteerd, waardoor de koolhydraten onverteerd gaan gisten; of de koolhydraten worden verteerd, waardoor de onverteerde eiwitten gaan rotten.

Een tweede oorzaak van gisting in het spijsverteringskanaal is het gebruik van suikers, zoals zoet beleg, gebak, koek, snoep, etc. Tevens mag men nooit fruit of vruchtensap bij een maaltijd gebruiken, ook dit geeft aanleiding tot gisten.


Lees verder…