Therapeuten IMC

Evelyn Keyser D.M. – Mesologie

Ik ben Evelyn Keyser en werk sinds 2002 als mesoloog in het IMC. Daarvoor werkte ik jarenlang met veel plezier in de automatisering. Logisch denken en nieuwe ontwikkelingen volgen, maakten dat vak leuk. In de mesologie vind ik diezelfde uitdagingen, maar dan met meer bezieling: mensen zijn geen computers. Ik wil graag samen met de patiënt verder kijken dan onze neus lang is. Daarbij maak ik gebruik van reguliere en complementaire kennis en durf ik de gebaande paden te verlaten. Van mijn patiënten verwacht ik een actieve opstelling om – samen met mij – het genezingsproces in gang te zetten.

Email: e.keyser@imc-amsterdam.nl

Paula Vasconcelos D.O. – Osteopathie

Paula is in Brazilië geboren en woont sinds 1988 in Nederland. Na 17 jaar professioneel met moderne dans te hebben gewerkt, besloot ze in 2001 osteopathie te gaan studeren. Ze heeft in 2008 de opleiding met succes afgerond en in tussen is moeder van 3 kinderen geworden. Het osteopathische concept (filosofie/wetenschap/kunst) brengt haar verder inzicht in het lichaam, beweging en de medemens.

De ontdekkingstocht naar de bron van gezondheid bij ieder mens, als uniek individu, vormt voor haar een grote inspiratie.

Email: pvasconcelos@imc-amsterdam.nl

Michelle Jongschaap D.M. – Mesologie

Opleidingen lichamelijke opvoeding, Mesologie. Start IMC 1992 Docent fysiologie, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde Specialisatie: hormoonhuishouding.

Email: m.jongschaap@imc-amsterdam.nl

Robert Muts D.M. / D.O. – Mesologie / Osteopathie

Robert is de oprichter en directeur van het IMC, met als centrale doelstelling de beste kwaliteiten van reguliere geneeskunde (wetenschap) combineren met de samenwerkende complementaire geneeswijzen. Werken aan de integratie van verschillende diagnostische methoden binnen een collectief van therapeuten. Streeft naar een kwaliteitskeurmerk, waarbij kwaliteit en effect beoordeeld wordt. Het IMC heeft een spilfunctie binnen de complementaire geneeskunde.

Met ruim 25 jaar ervaring heb ik inmiddels een ruime vaardigheid in het overzien van de oorzakelijke verbanden bij ‘onbegrepen klachten’. De combinatie van een brede kennis en inzichten combineer ik tevens in sreeningsonderzoek: een breed onderzoek waarbij het totale plaatje van de klachten in kaart wordt gebracht.

Mijn doelstellingen:

1. Hoger onderwijs in complementaire geneeswijzen bevorderen.
2. Complementaire behandelwijzen toegankelijk maken.
3. Samenwerking in de geneeskunde bevorderen.
4. De dieperliggende geneeskracht van het leven verder ontdekken, de gemeenschappelijke noemer vinden en deze herkenbaar openbaar maken.

Email: r.muts@imc-amsterdam.nl

Andreas Fratzl D.O. – Osteopathie

In 1994 ben ik door een blessure voor het eerst in aanraking gekomen met osteopathie. Mijn ervaringen met betrekking tot de mogelijkheden voor verbeterde genezing en het holistische concept, hebben mijn enthousiasme voor deze manuele behandelwijze alleen maar doen toenemen.

Sinds 2005 ben ik werkzaam als osteopaat en de titel D.O. (Diploma Osteopathie) heb ik in 2007 ontvangen.

Mijn werk als osteopaat omvat een breed spectrum. Hieronder valt het werken met zowel acute als ook chronische klachten bij volwassenen en kinderen. Verder sluit het werken met sporters / dansers nauw aan bij mijn verleden als professionele moderne danser.

email: acfratzl@imc-amsterdam.nl

Marleen Schmidt D.M – Mesologie.

Mesologie

Email: m.schmidt@imc-amsterdam.nl

Paul Janssens D.O. – Osteopathie

Mijn naam is Paul Janssens en ik ben sinds 2013 werkzaam als osteopaat in het IMC. Door osteopathie kan ik dagelijks met veel passie aan de slag, want er gaat niets boven het verhelpen van lichamelijke klachten waardoor patiënten weer een pijnvrij en actief leven kunnen leiden. Kijk voor meer informatie over mij en/of over osteopathie op www.osteopathie-janssens.nl.

Email: info@osteopathie-janssens.nl

Carla Tjoa – Psychotherapie

Mijn therapie gaat uit van de pure vorm van de mens die naar voren gehaald wordt. Geen langdurige reeksen sessies, maar enkele diepgaande. Concreet gezien reik ik dingen aan die houvast bieden om verder te kunnen. Ik maak gebruik van de medische astrologie.

Email: c.tjoa@imc-amsterdam.nl

Karen te Pas – Psychotherapie

Karen heeft ruime ervaring als manager en coach in het bedrijfsleven. En naast haar werkzaamheden als coach en trainster bij KernWerk, geeft zij persoonsgerichte groepstrainingen bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Zij is afgestudeerd in management & bedrijfskunde (UVA), deed de opleiding integratieve psychotherapie bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en volgde daarnaast diverse opleidingen zoals systemisch werk (family constellations) en Klassieke Hypnotherapie. “Iedere keer ben ik geraakt als mensen delen in zichzelf helen. Dankbaar begeleid ik ze op hun weg en naar hun binnenwereld, de kern. Het effect dat dit heeft op hen als persoon en in hun gedrag, vind ik ontroerend en inspirerend.”

Email: k.tepas@imc-amsterdam.nl

Ciska Mastenbroek – Psychotherapie

Ik ben psycholoog NIP en hypnotherapeut. U kunt bij mij terecht voor kortdurende psychotherapie. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Email: c.mastenbroek@imc-amsterdam.nl

Paul Phillips D.O. – Osteopathie

Als afgestudeerde van de European School of Osteopathy in Groot-Brittannië ben ik opgeleid in het toepassen van een breed scala aan onderzoeks- en behandeltechnieken. Deze achtergrond ondersteund mijn patiëntgerichte aanpak, waarbij ik voor ieder individu de meest passende strategie wil toepassen. Iedere klacht heeft een lichamelijk ‘verhaal’ en door ‘het verhaal’ van iedere klacht zo ver mogelijk terug te leiden naar diens origine, werk ik niet alleen symptomatisch, maar kan op deze wijze herhaling helpen te voorkomen. Aan de basis van mijn werk staat een immens respect en  diepe fascinatie voor het zelf genezend vermogen van ons lichaam. In mijn behandeling werk ik aan het herstellen (van het vrij-functioneren) van dit lichaamseigen vermogen en zoek ik voor iedere patiënt de meest natuurlijke weg terug naar zelf ondersteunende gezondheid en klachtenvrije deelname aan het
dagelijks leven.

Email: p.phillips@imc-amsterdam.nl

Ika Ter Haar D.M. – Mesologie

Mijn naam is Ika ter Haar ik werk sinds 2007 in het IMC. Vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd geweest door hoe mensen ziek worden en hoe ze hier weer beter uitkomen. Wat maakt iemand ziek? Is dat de ziektekiem zelf of juist lichaam en geest waarin de ziektekiem kan groeien? En wat zijn factoren waardoor iemand weer in balans kan komen? Is dat de ziektekiem aanpakken of iemand aanspreken op het zelfherstellende vermogen waarmee hij zichzelf zowel fysiek, emotioneel als mentaal weer in balans kan brengen? Al snel werd mij duidelijk dat ieder mens uniek is en op een geheel eigen wijze uiting geeft aan onbalans in lijf en leven. Deze uniciteit is de leidraad van mijn behandeling.

Email: i.terhaar@imc-amsterdam.nl

Rene Höcker D.M. – Mesologie

Na een carrière in de film- en televisie wereld, koos ik om terug te gaan naar een oude jeugdliefde: het functioneren van het menselijk lichaam. De fascinatie over hoe dit schitterende bouwwerk van chemische en natuurkundige processen, maar ook van emoties en denken, als geheel functioneert kwam volledig terug. In de mesologie komen al deze aspecten en hun onderlinge wisselwerking prachtig aan bod.
Jammer genoeg functioneert er wel eens iets niet of minder goed. Ook dit bouwwerk heeft op zijn tijd onderhoud en revisie nodig. Voordat er klachten zijn, gebeurt er van alles dat die klachten veroorzaakt. Ik ben blij dat ik door middel van de mesologie kan helpen klachten te voorkomen of er geschikte oplossingen voor te vinden. We gaan op zoek naar de oorzaken om een zo lang en vitaal mogelijk functioneren van uw bouwwerk te bereiken.

Email: r.hocker@imc-amsterdam.nl

Karin Wesselius D.M. – Mesologie

Email: k.wesselius@imc-amsterdam.nl

Nora Ziemens D.O. – Osteopathie

Nora Ziemens volgde de 6-jarige opleiding tot osteopaat in Amsterdam. In 2009 studeerde zij af en is sindsdien werkzaam in het IMC. ‚In de osteopathie ga ik op zoek naar de oorzaak van een klacht. Ik zoek de bewegingsbeperkingen op die het lichaam weerhouden in zijn gezond functioneren en kijk wat nodig is om deze te verhelpen. Hierbij kijk ik naar de mens als geheel. Mijn focus richt zich op het lichaam terwijl ik mijn blik open houd naar andere lagen (psychisch, energetisch) en deze zo nodig betrek. Deze zoektocht fascineert mij. Te merken dat het lichaam in staat is veel klachten zelf op te lossen als het maar kan bewegen roept een groot respect in mij op.‘ Bijzondere interesse-gebieden zijn Neurologie en het samenspel tussen lichaam en geest.

Email: n.ziemens@imc-amsterdam.nl

Roelof Wielinga D.O. – Osteopathie

Roelof Wielinga werkte als fysiotherapeut op diverse plekken in Nederland, maar ook in Sint-Maarten, Oostenrijk en Zwitserland, waar hij een praktijk opzette. Het was leerzaam, maar cruciale vragen over het ontstaan van ziekte en aandoeningen bleven onbeantwoord. De opleiding Osteopathie aan het Sutherland College gaf belangrijke inzichten die hem in staat stellen dichter bij de bron van de klacht te komen. Zijn doel is te behandelen met onbevooroordeelde blik en respect voor de integriteit van het individu.

Email: r.wielinga@imc-amsterdam.nl

Evert-Jan Ilbrink D.O. – Osteopathie

Mijn naam is Evert-Jan Ilbrink. Ik ben gevormd door 40 jaar sport en passie voor alles wat groeit en bloeit. Ik ben enorm onder de indruk van het functioneren van het lichaam en sta iedere keer weer versteld van wat het lichaam kan. Ik weet uit ervaring wat voor belemmeringen ernstige rugklachten, schouderklachten, darmklachten, migraine of sportblessures met zich mee brengen. Dankzij osteopathie zijn bij mij al die klachten nagenoeg verdwenen. Voor mij een reden om mij op dit prachtige en effectieve concept toe te leggen.

Ik nodig u van harte uit voor een osteopatische behandeling.

Email: osteopaatilbrink@gmail.com

Website: www.osteopathie-ilbrink.nl

Dafna Suskind – Mesologie D.M./ Orthomoleculair therapeut

Ik ben Dafna Suskind. Door mijn persoonlijke ervaring op het gebied van gezondheid en ziekte ben ik gefascineerd geraakt door het belang van evenwicht van het unieke individu, de benadering van een ziektebeeld dat bij elk individu weer anders is en de invloed van voeding op de persoonlijke balans. Wat goede voeding is voor de een, is dat niet perse voor de ander. Als mesoloog integreer ik verschillende visies van complementaire geneeswijzen en ga ik op zoek naar de diepere oorzaak van klachten. Sinds 2017 ben ik naast mesoloog ook werkzaam als orthomoleculair therapeut in het IMC.
Mijn doel is om de individuele balans te ondersteunen, het zelfgenezend vermogen in gang te zetten en zo bij te dragen aan de kwaliteit van het leven.

Email: d.suskind@imc-amsterdam.nl

Website: www.mesoloog.amsterdam

Birgit Gunzl D.O. – Osteopathie

Mijn naam is Birgit Gunzl, geboren en getogen in Wenen. Mijn eerste passie, de hedendaagse dans, heeft mij in 1996 naar Nederland gebracht. Vervolgens heb ik mijn waardering voor, en het communiceren via het menselijke lichaam in de osteopathie dieper kunnen doorgronden en uitwerken. De interactie tussen geest en lichaam of juist het feit dat het één bij gratie van het ander bestaat vind ik een fascinerend gegeven. Wat kan jouw lijf mij vertellen en hoe kunnen wij samen het functioneren beïnvloeden en bevorderen?

Iedereen gaat op zijn eigen manier uitdagingen aan en heeft daarvoor ook zijn eigen unieke oplossingen. We beginnen met een inventarisatie van alle bewegingsbeperkingen en dan gaan we op zoek naar datgene dat jouw lichaam nu nodig heeft om van zijn klachtenpatroon af te komen. Het doel hierbij is het vinden van een nieuw evenwicht en het herstellen van een zekere belastbaarheid van het lichaam.

Email: b.gunzl@imc-amsterdam.nl

Marlies Verdonk, Mindful Yoga, HypnotherapieMarlies Verdonk – Hypnotherapie, Mindfulness & Yoga

Als professional en ervaringsdeskundige kan ik je ondersteuning bieden in jouw proces van herstel en persoonlijke groei. Belangrijk hierin is dat dit op jouw manier en in jouw tempo gebeurt. Wat past bij jou, wat is voor jou belangrijk en op welke manier kun jij bij je innerlijke bron komen. Welke factoren hinderen je hierbij en op welke manier kun je deze transformeren. Door jouw proces op een natuurlijke manier te volgen kom je in je eigen kracht te staan, behoud je jouw eigen regie en kan je innerlijke bron ongehinderd gaan stromen.

Lichaam en geest staan, voor mij, met elkaar in verbinding. Dit heb ik ervaren tijdens mijn eigen proces van heel worden. Jarenlang heb ik last gehad van medisch onbegrepen klachten, angsten en slaapstoornissen totdat ik de diagnose kreeg van fibromyalgie en ME (chronische vermoeidheid). Hier heb ik destijds op zowel fysiek als mentaal vlak aan gewerkt. Pas vanaf het moment dat er balans kwam tussen mijn lichaam, geest en ziel, ontstond verbinding en kwam innerlijke rust. Vanuit de ervaring die mij het meest heeft gebracht heb ik mezelf ontwikkeld tot erkend hypnotherapeut, psychosociaal therapeut, Prikkelbare Darm Syndroom therapeut, mindfulnesstrainer en yogadocent. Mocht je graag meer informatie willen, voel je dan welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.

E: balansinzijn@gmail.com
T: 06-41851813
W: www.balansinzijn.nl

Ilja Overman – Mesologie

Mijn naam is Ilja Overman, ik werk sinds 2015 als mesoloog in het IMC. Ik heb bijna 20 jaar met veel plezier gewerkt als fysiotherapeute en orthopedisch manueeltherapeute. Gaandeweg merkte ik echter dat ik mij graag meer wilde verdiepen in het functioneren van de mens als geheel. Dit heb ik gevonden in de mesologie.

Sinds de studie mesologie heb ik steeds meer bewondering voor het functioneren van het menselijk lichaam. Hoe het altijd in balans probeert te blijven op een ingenieuze manier. Mijn ervaring vanuit de fysio-/manuele therapie is dat er geen vast recept is voor wat werkt bij een bepaalde klacht. Omdat iedereen anders is en de klacht door een unieke combinatie van factoren is ontstaan.  Het bijzondere aan de mesologie is dat het verschillende geneeswijzen integreert. Dit maakt het mogelijk jouw klacht vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en creëert zo verschillende mogelijkheden om het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam te activeren.

Als mesoloog ga ik graag op zoek naar de oorzaak van de klacht bij jou en geef je inzicht en advies in hoe je zelf jouw gezondheid zo goed mogelijk kunt ondersteunen.

Email: i.overman@imc-amsterdam.nl

www.mesologiebergen.nl

Ton van Loosbroek D.O. – Osteopathie

Email: t.vanloosbroek@imc-amsterdam.nl

Mw. Marieke Keizerwaard D.M. – Mesologie

Mesologie

Email: m.keizerwaard@imc-amsterdam.nl