Ik ben Dafna Suskind (1973) en werk als orthomoleculair therapeut en mesoloog. In mijn praktijk richt ik mij voornamelijk op darmklachten en klachten die een (in)directe relatie met voeding kunnen hebben zoals prikkelbare darm syndroom, Diabetes II, vermoeidheid en diverse huidklachten bij kinderen en volwassenen. Via de diagnosemethoden kunnen fysiologische dysfuncties en voedselintoleranties in het lichaam opgespoord worden en wordt er vervolgens een op maat gemaakt voeding-, leefstijl- en supplement advies gegeven.

Orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van voedingsstoffen, in het bijzonder van stoffen die normaal in het lichaam voorkomen. Om dat te bereiken wordt er in de orthomoleculaire geneeskunde zoveel mogelijk gebruik gemaakt van vitamines, mineralen, vetzuren en andere (voedings)stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Door middel van orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden.

In de orthomoleculaire therapie maak ik gebruik van aanvullend (laboratorium)onderzoek zoals:
Ontlastingsonderzoekeen ontlastingsonderzoek geeft meer inzicht over jouw darmflora, microbioom, de aanwezigheid van parasieten, candida of schimmels, lekkende darm, glutenintolerantie, ontstekingswaarden.
Bloedonderzoekeen bloedonderzoek geeft onder andere meer inzicht in jouw hormoonprofiel, vitaminen, spoorelementen, voedingsscreening op intoleranties IgG-IgG4.
Haaranalyseanalyse van mineralen en zware metalen.
Neurotransmittersvia een urine test en/of een vragenlijst krijg je inzicht in de factoren die je breinprestaties beïnvloeden, waaronder de stressgevoeligheid en de invloed daarvan op breinprestaties zoals geheugen, en breinherstelcapaciteit.
SKB-test: bloedtest (via een vingerprik). Geeft informatie over het functioneren van de organen (zoals lever, darmen, longen etc.) over de stofwisseling (van b.v. de hormonen), over belastingen (zoals zware metalen) en tekorten (zoals beschikbaarheid of opname van mineralen). Deze test geeft inzicht in de stofwisseling die in de cel plaatsvindt en of de stofwisseling in de cel voldoende functioneert en waar de stofwisseling verstoord is.

Mijn doel is om de individuele balans te ondersteunen, het zelf genezend vermogen in gang te zetten en zo bij te dragen aan de kwaliteit van het leven van de cliënt.  Heeft u last van chronische of onbegrepen klachten? Onderzoek en behandeling vanuit een andere invalshoek kan dan uitkomst bieden.

Hartelijke groet,

Dafna Suskind

www.mesoloog.amsterdam